IMG_20240602_211145 Svet24.si

Pričela se je "sezona gorskih nesreč"

Ben Affleck in Jennifer Lopez Svet24.si

Se je Ben Affleck vrnil k napačni Jennifer?

MC Medicor Necenzurirano

Bolnica v Izoli z javnimi milijoni pomaga tudi ...

robert golob pl3 Reporter.si

»Ustavili bomo populiste!« je odločen Robert ...

nataša-pirc-musar, nogometna-reprezentanca, matjaž-kek Ekipa24.si

Kek v svojem slogu in brez dlake na jeziku Pirc ...

Barbara in Damjan Šalamun Njena.si

Ljubezen po domače: Barbara in Damjan drugič ...

doncic 24 pm Ekipa24.si

Za pojest! Ta fotografija Gabriele očarala svet! ...

(zšis-spk)
(zšis-spk)
0 21.05.2024 10:53:52

V Tivoliju do brona

Ekipa ParaSport Slovenia z bronastimi odličji
Robi Verbajs
V dvorani Tivoli v Ljubljani se je sklenila 16. sezona regionalne košarkarske lige NLB Wheel. V konkurenci šestih ekip je ParaSport Slovenia po zmagi proti črnogorski ekipi KK OSI Paramont zasedla tretje mesto, prvaki so postali igralci KKI Vrbas.

"S tekmo za tretje mesto in izvedbo finalnega turnirja smo zadovoljni. Odigrali smo tako, kot je bilo treba. Ostaja pa grenak priokus, ker smo izgubili polfinale v Gradačcu, kjer smo naleteli na izredno razpoloženega domačina, mi pa smo bili pod težo pritiska predstav v rednem delu, kjer smo dominirali. Smo malce pogoreli, poznala se nam je tudi odsotnost poškodovanega Harisa Kuduzovića," je po tekmi povedal trener Žiga Kobaševič, ki misli že usmerja naprej, pred ekipo je konec julija evropsko prvenstvo B-divizije, tekmovanje pa bo v Sarajevu. "Zdaj sledi nekaj počitka, da si fantje napolnijo baterije, potem pa z vso vnemo in močjo ter zavzeto. V Sarajevu želimo presenetiti, zmagati vsako tekmo posebej, potem pa bomo videli, kaj bo to prineslo. Zagotovo pa bomo na EP prišli dobro pripravljeni," je dodal Žiga Kobaševič.

"Turnir je bil dober. Tekme so bile dobre, smo pa z grenkim priokusom sprejeli bron. Upali smo, želeli smo si, da bi igrali za zlato. Zdaj pa misli usmerjamo na evropsko prvenstvo divizije B," dodaja kapetan Milan Slapničar.

Slovenija je nastopila v postavi Klemen Lokar, Boštjan Ceglar, Enis Musić, Matej Arh, Danilo Kamenik, Robi Bojanec, Simon Gračnar, Nicola Favretto, David Škorjanc, Haris Kuduzović (poškodovan). Soorganizator turnirja je bila Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite. Izvedbo tekmovanja v Ljubljani je sofinancirala Mestna občina Ljubljana.

Tekma za 5. mesto
Singidunum Crvena zvezda – KKI Zagreb 66:47
Tekma za 3. mesto
ParaSport Slovenia – KK OSI Paramont 77:40
ParaSport Slovenia: Kuduzović, K. Lokar, B. Ceglar 2, E. Musić 13 (3 sk, 3 as), Arh 5 (2 sk, 3 as), Kamenik, Bojanec (2 as), Gračnar (3 sk), Favretto 18 (10 sk, 2 as), Škorjanc 19 (5 sk, 6 as, 8 ukr. ž), Slapničar 20 (8 sk, 7 as, 2 ukr. ž.)
Tekma za 1. mesto
Vrbas – KIK Zmaj Gradačac 89:73

Članki iz rubrike