Russell: Ekipo sem pustil na cedilu

George Russell pravi, da je razočaran nad sabo, saj je z napako, zaradi katere je v zadnjem krogu dirke v Singapurju ostal brez tretjega mesta, razočaral ekipo Mercedes. Britanec je v drugem delu dirke izkoristil virtualni varnostni avtomobil, katerega je aktivirala okvara Alpinovega dirkalnika Estebana Ocona in zamenjal gume, s čimer je pridobil prednost novejših […] Ta objava Russell: Ekipo sem pustil na cedilu je bila objavljena na Svet Hitrosti.

Sep 18, 2023 - 21:00
 0  6
Russell: Ekipo sem pustil na cedilu

George Russell pravi, da je razočaran nad sabo, saj je z napako, zaradi katere je v zadnjem krogu dirke v Singapurju ostal brez tretjega mesta, razočaral ekipo Mercedes.

Britanec je v drugem delu dirke izkoristil virtualni varnostni avtomobil, katerega je aktivirala okvara Alpinovega dirkalnika Estebana Ocona in zamenjal gume, s čimer je pridobil prednost novejših gum pred vodilnim Carlosom Sainzem in Landom Norriso na drugem mestu. Toda dirkač Mercedesa nikakor ni našel poti mimo rojaka v McLarnu, medtem pa ga je iz ozadja že priganjal tudi moštveni kolega Lewis Hamilton, ki je ekipi sporočil, naj George začne voziti hitreje.

Toda pritisk je bil očitno prevelik, saj je v zadnjem krogu zadel zid ob desetem ovinku ter polomil sprednjo obeso dirkalnika in dirko končal v zaščitnih gumah ob stezi.

George Russell čuti, da je ekipo Mercedes z napako v zadnjem krogu dirke, pustil na cedilu.

Russell je sicer ves konec tedna vozil precej bolje od moštvenega kolega, zato je bilo razočaranje, ko je ostal brez dobrega rezultata, še toliko večje. “Nimam besed,” je povedal po dirki. “Tako dolgo dirka, ki je bila zelo fizično naporna. Težko je bilo ostati osredotočen. Carlos je dobro zadrževal kolono, s čimer nam ni dovolil tvegati z drugačno taktiko. Do zmage bi nam zmanjkalo morda pol dolžine dirkalnika, če bi prišel mimo Landa, ko sem imel priložnost in mislim, da bi nam uspelo prehiteti tudi Carlosa.

V zadnjem krogu sem le za milimeter narobe ocenil linijo in dirke je bilo konec. Žal mi je za vso ekipo. Čutim, da sem ekipo pustil na cedilu, kakor tudi sebe. Toda to je dirkanje. Težko je, vendar to imamo radi.”

Foto: Mercedes

Ta objava Russell: Ekipo sem pustil na cedilu je bila objavljena na Svet Hitrosti.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow