Red Bull: Verstappen je bil v Singapurju blizu zmage

Christian Horner, šef moštva Red Bull Racing meni, da je njegovega dirkača neugoden timing prihoda varnostnega avtomobila na VN Singapurja stal rekordne enajste zaporedne zmage. Moštvo Red Bull je v Singapurju doživelo najslabšo dirko letošnje sezone, na kateri sta Max Verstappen in Sergio Perez na kvalifikacijah izpadla že v drugem delu, na dirki pa zabeležila […] Ta objava Red Bull: Verstappen je bil v Singapurju blizu zmage je bila objavljena na Svet Hitrosti.

Sep 18, 2023 - 21:00
 0  6
Red Bull: Verstappen je bil v Singapurju blizu zmage

Christian Horner, šef moštva Red Bull Racing meni, da je njegovega dirkača neugoden timing prihoda varnostnega avtomobila na VN Singapurja stal rekordne enajste zaporedne zmage.

Moštvo Red Bull je v Singapurju doživelo najslabšo dirko letošnje sezone, na kateri sta Max Verstappen in Sergio Perez na kvalifikacijah izpadla že v drugem delu, na dirki pa zabeležila skromno peto in osmo mesto.

Verstappen, ki je dirko začel z enajstega mesta, je sicer kazal solidno hitrost, ko je na dirkalnik namestil srednje trde gume, Horner pa verjame, da bi brez prekinitve z varnostnim avtomobilom aktualni svetovni prvak na dirki lahko celo zmagal. “Simulacije pred dirko so nam sicer kazale sedmo mesto,” je razkril. “Toda to bi bilo v standardni dirki, in če bi odpeljali standardno dirko, bi s pomočjo Carlosa, ki je zadrževal dirkače za sabo, Max do konca dirke ujel vodilnega. Če odštejemo prednost vodilnih zaradi “zastonj” postanka, bi bil Max v igri.”

Horner zavrača ugibanja, da je forma Red Bulla padla na račun nove tehnične direktive glede upogibljivih krilc in dna dirkalnika, saj je bil dirkalnik na dirki sami precej bolj podoben samemu sebi, kot na kvalifikacijah. “Na dirki smo bolje razumeli, kaj se dogaja in hitrost dirkalnika je bila bolj podobna pričakovanjem. Pričakovali smo, da bomo tukaj imeli več dela, vendar nas je razlika v petek presenetila. Mislim, da preprosto nismo našli pravega okna nastavitev, še posebej za en sam krog. Če ti to ne uspe, je občutek na gumah grozen in dirkalnik enostavno ne deluje.

Dirk osmo dobro začeli in Max je bil, sploh v zadnjem delu dirke, zelo, zelo močan.”

Ta objava Red Bull: Verstappen je bil v Singapurju blizu zmage je bila objavljena na Svet Hitrosti.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow