NOVITEC iz Ferrarija 812 Competizione iztisne 866 KM

Po tem, ko je Ferrari za dober namen predstavil unikatno vozilo glavnega oblikovalca na osnovi modela 812 Competizione, je tuner Novitec pokazal, kako si predstavlja lasten superavtomobil V12 s sprednjim motorjem. “Vodilni svetovni tuner za avtomobile iz Maranella” dejansko vidi prostor za izboljšave v tej strahovito fiksni zverini s 6,5-litrskim V12 motorjem z 830 KM. […]

Sep 18, 2023 - 14:00
 0  6
NOVITEC iz Ferrarija 812 Competizione iztisne 866 KM

Po tem, ko je Ferrari za dober namen predstavil unikatno vozilo glavnega oblikovalca na osnovi modela 812 Competizione, je tuner Novitec pokazal, kako si predstavlja lasten superavtomobil V12 s sprednjim motorjem. “Vodilni svetovni tuner za avtomobile iz Maranella” dejansko vidi prostor za izboljšave v tej strahovito fiksni zverini s 6,5-litrskim V12 motorjem z 830 KM. In – kako bi lahko bilo drugače – gre tudi za večjo zmogljivost.

Z mladimi (izjemno močnimi) konji pa vedno ravnajte previdno. Pri tem se ne uporablja divja turbo predelava in Novitec tudi ne posega v nadzorni zemljevid motorja. Kljub temu dobite 866 KM pri 9.250 vrtljajih na minuto in 711 Nm pri 6.950 vrtljajih na minuto. 36 dodatnih konjskih moči in 19 dodatnih Nm je rezultat na novo zasnovanega izpušnega sistema. V skladu s tem naj bi novi izpušni sistem zagotavljal bolj svobodno dihanje motorja. Poleg tega je dober kos še lažji. Če želite pri uravnavanju teže priti do skrajnosti, je izpušni sistem namesto iz nerjavečega jekla na voljo tudi iz inconela. To je material, ki se pogosto uporablja za namene PR, saj se uporablja tudi v Formuli 1.

Poleg zunanjosti, vam Novitec po želji prilagodi tudi notranjost tega ekskluzivnega Ferrarija.

Če želite, da je avtomobil še bolj ekskluziven, lahko naročite prevleko iz čistega zlata 999 na vrhu. Ta se elegantno sveti in naj bi zagotavljala boljše odvajanje toplote. In zvok? Vas skrbi, da bi bilo vse skupaj preveč tiho? Brez skrbi – na voljo je tudi možnost brez krmiljenja lopute. Takrat se vedno sproži alarm in nihče več ne more govoriti v vašem avtomobilu. Obdelava Noviteca pa ni namenjena le izpušni strani. Nekaj se dogaja tudi na podvozju. Novitec vozilu 812 Competizione doda športne vzmeti (kakšne vzmeti ima tovarniški?), ki vozilo znižajo za 25 mm. Če želite preprečiti, da bi se sprednji razdelilnik na vsaki hitrostni oviri ali vhodu v podzemno garažo zdrobili v kašo, vam priporočamo nosni dvižni mehanizem, ki s pritiskom na gumb sprednji del dvigne za 40 mm.

Vseh 999 primerkov 812 Competizione in 599 primerkov Aperte z odprto streho, ki jih namerava Ferrari izdelati, je že zdavnaj razprodanih.

Po besedah Noviteca so vzmeti optimalno prilagojene novim kolesom. Vossen dobavlja kovana platišča velikosti 10Jx21 spredaj s pnevmatikami 275/30 in 12,5Jx22 palcev zadaj s pnevmatikami 335/25. Platišča je mogoče naročiti v 70 različnih barvah. Kupec se lahko po mili volji prepusti tudi notranjosti žrebca V12 iz gradbenega kompleta Novitec. Vseh 999 primerkov Ferrari 812 Competizione in tudi 599 primerkov Aperta brez strehe je seveda že zdavnaj razprodanih. Med njimi bo verjetno nekaj kupcev, ki resnično menijo, da je njihov avtomobil prešibek. A ti sedaj vedo, na koga se lahko obrnejo.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow