William in Kate, deset let zakona je mimo, fotografije povedo vse


William in Kate, deset let zakona je mimo, fotografije povedo vse

Princ William in Kate Middleton praznujeta deseto obletnico poroke, minilo pa je že skoraj dve desetletji, odkar sta se spoznala na prestižni univerzi St. Andrews na Škotskem, vendar ne po naključju.

Zgodovinar Robert Lacey v svoji knjigi “Battle of Brothers: William and Harry – The Inside Story of a Family in Tumult” trdi, da je Kate premišljeno nameravala pristopiti k Williamu in postati njegova žena pri 19 letih. Čeprav se je sprva odločila, da se bo z dvema najboljšima prijateljicama vpisala na univerzo v Edinburghu, a se je, ko je izvedela, na katero fakulteto se je William vpisal, nenadoma premislila. Leto je pavzirala in se leta 2001 vpisala na umetnostno zgodovino na Univerzi v St. Andrews. Oba sta živela v St. Louis Hall. Salvator med prvim letom študija, bila sta prijatelja, dokler leto kasneje William ni videl Kate, ki je na modni reviji hodila po pisti v spodnjem perilu. Takrat se je zaljubil vanjo.

Princ William ni hotel hiteti v zakon, sploh ne pred tridesetimi leti, zabaval se je z dekleti in razuzdanimi prijatelji, medtem, ko je Kate potrpežljivo in modro čakala. V prid temu govori tudi dejstvo, da sta se, čeprav sta uradno postala par leta 2006, razšla naslednje leto, ko so govorice o poroki postale vse glasnejše. William je to doživel kot neke vrste pritisk in preprosto pobegnil. Odločil se je, da bo zvezo s Kate končal kar po telefonu.

foto: DANIEL LEAL-OLIVAS AFP
A to tudi Kate Middleton ni zamajalo. Čakala je, čakala in dočakala. William je kmalu pokril ušesa in se vrnil, leta 2010 pa se je par zaročil. Potem jima nič več ni moglo stati na poti. Poročila sta se 29. aprila 2011 v Westminsterski palači. Nevesta je zablestela v pravljični poročni obleki s podpisom Alexandra McQueena, ki je bila leta kasneje navdih številnim oblikovalcem in bodočim nevestam. Ocenjuje se, da je razkošna poročna obleka, ki jo je nosila vojvodinja, stala približno 250.000 funtov. Njuno poroko si je ogledalo na milijone oboževalcev po vsem svetu.

Julija 2013 se jim je rodil prvi otrok, princ George, maja 2015 princesa Charlotte in aprila 2018 princ Louis. Vsi trije so se rodili v bolnišnici bolnišnice St. Mary, kjer sta se rodila njun oče William in stric Harry.

Po desetih letih zakona fotografije povedo vse, te dni so par fotografirali na golfu, nasmejana sta od do.

 foto: ANDY COMMINS/WPA POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA


The post William in Kate, deset let zakona je mimo, fotografije povedo vse first appeared on Bum Novice.