Hrvati razmišljajo o zaostritvi ukrepov: Vstop na plažo Zrće le pod temi pogoji?Zaradi porasta okužb pred nekaj dnevi je hrvaška obala v celoti postala oranžna. Da bi bila turistična sezona čim daljša, se je nacionalni štab civilne zaščite odločil zaostriti ukrepe. 


Na Hrvaškem v pripravi novi protikoronski ukrepi?


Hrvaški mediji danes neuradno poročajo, da v hrvaškem štabu civilne zaščite pripravljajo nove protikoronske ukrepe, ki naj bi jih uveljavili pred koncem julija, ko se končajo sedanji ukrepi. Čeprav še ni znano kako nameravajo ukrepe zaostriti je najverjetneje, da bodo znova omejili število ljudi na različnih dogodkih, ki veljajo za najbolj tvegane za širitev novega koronavirusa, piše Jutranji list.


Kot še poročajo je pričakovati tudi, da bo Hrvaška poostrila pogoje za vstop državljanov Združenega kraljestva, kot so to uveljavile že nekatere članice EU. Med drugim naj bi obvezno testiranje na okužbo z novim koronavirus uveljavili tudi za cepljene britanske turiste.


Spremembe tudi na plaži Zrće?


S plaže Zrće sporočajo, da bodo kmalu zaostrili protikoronske ukrepe. Vstop na poletne klubske zabave naj bi dovolili samo tistim, ki so zaključili cepljenje proti covidu-19. Do sedaj je bilo na plažo Zrće mogoče vstopiti z evropskim digitalnim covidnim potrdilom, za druge goste pa v svojem testnem centru opravljajo hitra antigenska testiranja, piše Siol.net. 


T. C.