Ob dnevu Slovenske vojske danes v Mariboru predstavitev dejavnosti (in dobrodelni koncert znanih imen slovenske glasbe po simbolični ceni)

Slovenska vojska bo danes ob dnevu Slovenske vojske vrata javnosti odprla v Mariboru. Med 10. in 17. uro si bodo obiskovalci lahko ogledali vse od tehnike do kariernih in izobrazbenih možnosti.

Kasneje bosta predsednica republike Nataša Pirc Musar in obrambni minister Marjan Šarec pripadnikom podelila še najvišja priznanja in čine.

Obiskovalci se bodo lahko v dvorani Tabor preizkusili v vojaških veščinah, imeli bodo priložnost, da poklepetajo s pripadnicami in pripadniki ter iz prve roke izvejo, kaj pomeni biti v službi domovine, so na ministrstvu za obrambo zapisali v vabilu na dogodek.

Pripravljajo taktično-tehnično predstavitev opreme in enot Slovenske vojske, še navajajo pri Slovenski tiskovni agenciji (STA).

Zanimivo, da pri STA v krajši (in brezplačni) verziji članka ne navajajo, da boste lahko spoznali tudi različne možnosti sodelovanja s Slovensko vojsko – od prostovoljnega služenja vojaškega roka in vključevanja v pogodbeno rezervo do vojaških taborov za mlade, možnosti opravljanja obveznega praktičnega izobraževanja ter priložnosti za pridobitev štipendij za dijake in študente.

Kakor koli- ob 18. uri se bo začela vojaška slovesnost, ki ji bo sledil koncert Big banda Orkestra Slovenske vojske z gosti. Zbrane bodo zabavali Nina Pušlar, Vlado Kreslin, Tomislav Jovanović Tokac in Leopold I., na sporedu pa bo tudi glasbeno presenečenje.

Vstopnice s simboličnim dobrodelnim prispevkom 5 evrov so v omejenem številu na voljo na http://www.eventim.si in vseh prodajnih mestih Eventima. Nakup vstopnic je vezan na koncert Big banda Orkestra Slovenske vojske, ki se- kot omenjeno- prične ob 18. uri. Za celodnevno dogajanje pred dvorano vstopnice niso potrebne, še sporočajo organizatorji.

Zbrana sredstva od prodaje vstopnic bo Ministrstvo za obrambo namenilo za pomoč prizadetim v lanskoletnih poplavah.

(mbo)

Komentiraj