Tomaž Štih: “Zoki je slika slovenskega upora proti kapitalizmu”

Foto: Zajem zaslona Twitter / Albin Vrabič

Vsako leto se ob 1. maju na Rožniku pojavi tudi ljubljanski župan, ki se razglaša za velikega socialista in zagovornika delavskih pravic, medtem, ko mu zaradi njegovega kapitalističnega delovanja država odpiše milijonske dolgove. Tudi letos ni bila slika na Rožniku nič drugačna kot pretekla leta je tudi letos eden glavnih kapitalistov v Sloveniji udrihal po kapitalizmu.

V svojem nagovoru zbranim je razlagal kako bo po njegovem kapitalizem odšel, še pa ne ve, a bo to z uporom ali razumevanjem. Hkrati pa je ljudem na Rožniku predaval kako si vsi ljudje želimo normalno živeti, sam pa pozablja na njegove milijonske dolgove, ki jih bodo zaradi njegovega kapitalizma plačali davkoplačevalci. “Zoki je slika slovenskega upora proti kapitalizmu,” je ob takšnem govoru zapisal Tomaž Štih.

Ker se ob prvem maju zelo rado poudarja kako gre pri kapitalizmu za grdo obliko delovanja ter kako je potrebno delavstvu podeliti oblast, je mag. Ivan Simič zastavil vprašanje: “Če kapitalizem pade, kaj bo z delavci. Bodo ustanovili podjetje, vplačali kapital, najeli posojilo, kupili opremo, poskušali prodati proizvode, če bo izguba bodo dokapitalizirali podjetje,…”

Vir: X