06:14, sob, 4. Maj

FOTO in VIDEO: Na 7. ženski tek v Prepoljah prišlo več kot 500 žensk iz vse Slovenije, najstarejša udeleženka je stara skoraj 90 let





Danes dopoldan je v Prepoljah v občini Starše preteklo in prehodilo pet ali pa deset kilometrov več kot 500 žensk, prijavljenih je bilo kar 550 žensk iz vse Slovenije. Najstarejša udeleženka je bila ponovno Zinka Iskra, ki ima 89 let, nam je dejala, da ji na majici piše, da ima le 18 let.

Jožica Kelc iz Športnega društva Prepolje, v katerem so organizirali ženski tek pod pokroviteljstvom Občine Starše, je poudarila, da je letos rekordna udeležba. Preko prijav torej 550 žensk, pravi, da so počaščene, da so prišle do tako velikega števila. Ženske so lahko izbirale med dvema tekoma. Tako na pet kilometrov ali pa na deset kilometrov. Proga je bila ista kot lani. Za krajšo razdaljo je bilo le nekaj prijavljenih, ostale so pretekle ali pa tudi prehodile daljšo razdaljo. Tek sicer ni tekmovalne narave.

Ponovno je sodelovalo več generacij. Poskrbeli s tudi za druženje. Že na začetku so se ženske zbrale v začetnem delu, kjer so se našle prijateljice iz različnih koncev in krajev. Nekatere so pred tem trenirale skupaj, nekatere so trenirale zase. Marsikatera je bila vesela, da vidi spet prijateljico, znanko.

Sedmi ženski tek Prepolje 2024: najstarejša udeleženka Zinka Iskra

Tudi letos je bila na teku Zinka Iskra, ki velja za najstarejšo udeleženko teka. Že lani je bila in letos nam je rekla, da upa, da bo tudi pri stotih letih še lahko prišla. Pravi, da ji je dobro, saj prihaja k dobrim ljudem. Všeč ji je, saj je lepo, narava je lepa, ljudje še lepši. Progo pozna. Pravi, da bo kmalu imela devet križev, a da ji na majici piše, da je stara 18 let.

Še pred začetkom petkilometrskega teka so poskrbeli za skupinsko ogrevanje ob glasbi. Ženske so se dobro razgibale, marsikatera je med ogrevanjem celo pela, saj so poskrbeli za glasbo.

Pomembno pa je bilo tudi druženje na koncu teka. Na bližnjem nogometnem igrišču so namreč poskrbeli za hrano in pijačo, da bodo ženske imeli še nekaj veselja, pa je nastopil še Miran Rudan. Podelili so še nekaj nagrad.

Pa so organizatorke sploh pričakovale, da se bo zbralo toliko ženske? Kelčeva je dejala, da ne. Vreme jim je šlo precej na roko. Spomnila se je prvega teka, ko je bilo udeleženk 150. Od takrat pa število vsako leto rase. Tako upa, da bo naslednje leto žensk še več, ne nazadnje res poskrbijo, da se imajo lepo. Sploh zaradi tega, ker nobene ne silijo da teče čim hitreje. Kar nekaj starejših namreč razdaljo desetih kilometrov rajši prehodi, seveda tudi to precej hitro.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.