DOBRI ODNOSI SO STEBER ZADOVOLJSTVA

Družbene povezave nam koristijo in osamljenost ubija. To je zelo drzna izjava, vendar je resnična The post DOBRI ODNOSI SO STEBER ZADOVOLJSTVA appeared first on Horoskop.si - Novice in zabava iz področja astrologije.

Sep 19, 2023 - 03:00
 0  7
DOBRI ODNOSI SO STEBER ZADOVOLJSTVA

Družbene povezave nam koristijo in osamljenost ubija. To je zelo drzna izjava, vendar je resnična

Predviden čas branja 4 minute

Zaljubiti se je nekaj najlepšega na tem svetu. Vse se spremeni, ko podarite srce nekomu drugemu. Vsakdo v sebi nosi čudeže in zaklade, ki jih razkrije prava ljubezen. Ni ga človeka, ki zaradi ljubezni ne bi postal bolj strasten in poln ljubezni. Človek mora ljubiti. Ljubezen je veliko vprašanje življenja. Zaljubljenost za vedno zaznamuje osebo in najbolj intenzivna čustva v življenju občutimo zaradi ljubezni. Solidarnost in prostovoljstvo, dajanje sebe drugim, sta dejavnika zaščite duha in telesa. Občutek ljubezni, da nismo sami, je eden od ključev do sreče. V življenju je večina odnosov, dogovorov, interakcij, trenutkov uživanja in užitka povezana z našo interakcijo z drugimi.

Za dobro razmerje v paru, pogajanje, podjetje ali družinske odnose je bistveno, da so odnosi med vpletenimi ljudmi preprosti ali vsaj razmeroma zdravi.

Včasih vam gredo nekateri ljudje v okolju na živce in že njihova prisotnost v vas povzroča nemir. Če česa ne spremenite, tvegate, da postanete strupen element v svojem življenju. Ko živite ali delate z določenimi ljudmi, ki vam dajejo nenehen občutek sovražnega in napetega okolja, zaradi česar ste ves čas napeti, lahko to povzroči, da zbolite ali močno trpite. Ti ljudje so vsaj za vas čustveni vampirji, ker vas čustveno vlečejo navzdol. Nagonsko se nagibamo k navezovanju in spodbujanju prijateljstva z ljudmi, ki so pozitivni, in imamo lahko z njimi zdrav odnos, tako v prijateljstvu kot v družinskem ali poklicnem okolju.

Družbene povezave nam koristijo in osamljenost ubija. To je zelo drzna izjava, vendar je resnična

Zavračamo sovražne in negativne ljudi, take, ki imajo vedno strupene pripombe.

Družbene povezave nam koristijo in osamljenost ubija. To je zelo drzna izjava, vendar je res: osamljenost ubija. Ljudje, ki imajo več vezi z družino, prijatelji ali širšo skupnostjo, so srečnejši, bolj zdravi, in živijo dlje kot ljudje, ki imajo manj odnosov. Osamljenost je zelo škodljiva. Ljudje, ki živijo v izolaciji so manj srečni in bolj nagnjeni k poslabšanju zdravja v srednjih letih, njihove možganske funkcije hitreje upadajo v starosti in prej umrejo.

Gre za resno in nujno zadevo, ki se ji je treba posvetiti, ob upoštevanju tega, da v naši družbi samotno življenje postaja vse pogostejše. Ni pomembno število družbenih vezi, ampak kakovost le teh, in čim intimnejše so, tem pomembnejša je njihova kakovost. Živeti v stalnem konfliktu je škodljivo za zdravje. Zakonske zveze, ki so zelo konfliktne in brez ljubezni, so pogubne. Po  drugi strani nam življenje v dobrih in toplih odnosih zagotavlja zaščito.

Družbene povezave nam koristijo in osamljenost ubija. To je zelo drzna izjava, vendar je resnična
Foto halayalex on Freepik

Dobri odnosi ne ščitijo le telesa, temveč tudi možgane.

Varen odnos navezanosti z drugo osebo v zrelih letih zagotavlja zaščito in spomin teh ljudi ostane dlje časa dober. Nasprotno pa so ljudje, ki so bili v odnosih, v katerih so menili, da ne morejo računati na drugega, prej izgubili spomin.  Osnova vsake socialne ali čustvene vezi profesionalne, prijateljske, partnerske odvisna od sposobnosti imeti dober odnos z drugimi, torej primerno povezovanje ustvari prijazno vzdušje. Ni druge možnosti za dober prvi vtis. Če mu res ni treba, nihče ne kupi izdelka od osebe, ki je ne mara ali ga odbija.

Če ni prisrčnega odnosa ali celo določene empatije; podobno, če so vsi pogoji enaki, bomo kupili izdelek od tistega, ki je bi do nas bolj prijazen.

Prijateljstvo je najvišja stopnja interakcije z drugimi za ljubeznijo. Da nastane pravo prijateljstvo, mora priti do harmonije, izmenjave izkušenj in čustev. Prijateljstvo temelji na zaupanju in se prekine zaradi nepremišljenosti. Zato morate zanj skrbno skrbeti. Prijateljstvo sestavlja enakovreden odnos med intimnostjo in učenjem, zato je treba z njim delati pozorno in vztrajno.

The post DOBRI ODNOSI SO STEBER ZADOVOLJSTVA appeared first on Horoskop.si - Novice in zabava iz področja astrologije.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow