ŽKK Cinkarna Celje se krepi. “Podpisana pogodba z Avstralko Taylah Simmons”

Tudi to  se je zgodilo. Taylah Simmons je prva Avstralka, ki bo oblekla dres ŽKK Cinkarna Celje. 25 letna in 185 centimetrov visoka košarkarica je s slovenskimi prvakinjami podpisala dveletno pogodbo.


Taylah Simmons je zadnji dve sezoni odigrala v avstralski ligi NBL ligi. V lanski sezoni je bila s povprečjem 15,5 točk na tekmo najboljša strelka ekipe Cockburn, v letošnji sezoni pa igra za ekipo Geelong Supercarts . V prejšnji sezoni je v klubu Southside Flyers dobila priložnost tudi v osemčlanski avstralski profesionalni WNBL ligi.


Foto. Kelly Defina/Getty Images)


19,2 točk in 9,2 skokov, s čimer je bila druga strelka in tretja igralka po indexu uspešnosti v ligi.


Taylah Simmons, ŽKK Cinkarna Celje:« Zelo sem hvaležna klubu za priložnost in navdušena nad tem, da se bom kmalu pridružila novemu klubu. Komaj čakam, da spoznam nove soigralke, trenerje in mesto, v katerem bom živela. Slovenija je čudovita dežela, enkrat sem jo že obiskala, vedno sem si želela priti nazaj, in zdaj sem dočakala to možnost.«


 


Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje:« Gre za igralko, ki smo jo spremljali že kar nekaj časa in lahko igra na več igralnih mestih. Je zelo talentirana, raznovrstna, v najboljših igralskih letih, a po naši oceni še zdaleč ni dosegla svojega limita. Verjamem, da bo skupaj z Marušo Seničar in Saro Loomis v veliko pomoč in oporo vsem ostalim mlajšim košarkaricam na igrišču in izven njega.«Razveseljivo je da v najboljšem slovenskemin  celjskem  ženskem košarkarskem kolektivu skrbijo za popolnitev vseh igralnih mest z zelo kvalitetnimi igralkami. Nič ne sme biti prepuščeno  slučajnosti. Samo na takšen način se ostaja v vrhu evropske in svetovne ženske košarke. Košarkarice sami in ekipa ki vodi to moštvo zelijo da tako ostane, da so v vrhu najboljših v tej  športni panogi. Glede na videno ni bojazni. In prav je tako.


Vane T. Costa


Vir in foto: zkkcc&vtc


The post ŽKK Cinkarna Celje se krepi. “Podpisana pogodba z Avstralko Taylah Simmons” appeared first on V Fokusu.