Zasedanje EU parlamenta: Dr. Milan Zver: Politično motivirana razprava o vladavini prava Slovenijo postavlja na pranger


Evropski parlament danes na plenarnem zasedanju v Strasbourgu razpravlja o temeljnih pravicah in vladavini prava v Sloveniji. V zadnjih dneh so v zvezi z vladavino prava v Sloveniji mediji večkrat izpostavljali imenovanje evropskih delegiranih tožilcev v okviru evropskega javnega tožilstva ter vprašanje stanja pravne države in svobode medijev.


				Dvorana Evropskega parlamenta med razpravo o Sloveniji. (Foto: Demokracija)			Dvorana Evropskega parlamenta med razpravo o Sloveniji. (Foto: Demokracija)


"Evropska komisija je ugotovila, da Slovenija nima težav s pravno državo, saj institucije delujejo. S tem stališčem se levi politični pol tega parlamenta ni mogel strinjati, zlasti slovenski kolegi in nastala je delovna skupina v okviru odbore LIBE, ki je obiskala Slovenijo  in pripravila poročilo, ki je kontaminirano že od samega začetka," je v razpravi izpostavil poslanec dr. Milan Zver.


Evropski poslanec meni, da Slovenija vendarle ima določene probleme z vladavino prava. "Le 25% državljanov zaupa sodstvu, imamo tudi probleme z mediji, vendar ne z njihovo svobodo,