Vitanest Bilje v drugem tednu priprav

Vitanest Bilje v drugem tednu priprav

Tako kot vsi naši drugoligaški klubi, se tudi ekipa Bilj pripravlja na drugi del sezone. Fantje so se zbrali v ponedeljek, 16.1. in so sedaj v drugem tednu priprav na svojo peto pomlad med drugokategorniki.


Črno-bele od poletja 2021 vodi Dominik Beršnjak. Njegovi pomočniki so Žiga Pahor, Luka Simović in trener vratarjev Tomaž Lulik. Biljenci so po polovici sezone na sedmem mestu. Imeli so osem različnih strelcev, denimo gambijski napadalec Bamba Susso pa je s trinajstimi goli eden najboljših strelcev lige.

V načrtu imajo pet prijateljskih tekem v času priprav. Štirje nasprotniki bodo iz tretje lige in en ligaški konkurent.

  • EKSIST ŽIRI
  • IZOLA
  • FAMA VIPAVA
  • TKK TOLMIN
  • TRIGLAV KRANJ
Zaenkrat so odšli trije igralci, en pa je novinec. Prva zimska okrepitev je 23-letni Sebastian Lesjak, ki je jeseni nosil dres Krškega. Tam je zabeležil sedemnajst tekem in zabil en gol. Bilje bodo zanj sedmi članski klub. Prihaja iz Tolmina, nastopal je še kot kadet za bližnjo Gorico. Poizkusil se je tudi v tujini, saj je igral v sosednji Italiji. Skupno ima v svojih nogah že 61 tekem druge lige, kjer je dal šest golov. Izbral si je številko 52.

Iz kluba pa so odšli trije igralci. Napadalno usmerjeni vezist Mark Brešan šteje 21 let. Odslej bo igral za klub ND Adria Miren, ki uspešno nastopa v tretji ligi. Leto starejši branilec Marco Budić je okrepil Zadar, ki nastopa v tretji hrvaški ligi. Najmlajši med njimi pa je 20-letni Marko Hadžić, ki je jeseni šestnajstkrat oblekel dres Bilj. Po tem, ko je zaigral v deželi svoje babice, ki je iz Celja se bo talentirani branilec, ki lahko igra na vseh položajih zadnje vrste podal v Avstrijo. Nastopal bo za tretjeligaški klub SC Deutschlandberg.