[Video] To morate videti! Slovenec vztrajal, da italijanski policisti v Trstu od njega zahtevajo dokumente v slovenščini!

Po družbenem omrežju Facebook kroži posnetek, kako je zaveden Slovenec vztrajal, da italijanski policisti v Trstu od njega zahtevajo dokumente v slovenščini.


Posnetek je dolg okrog pet minut in prikazuje zmedene italijanske policiste, ki ne vedo, kako naj od Slovenca zahtevajo dokumente v slovenščini, kakor je ves čas vztrajal. Trst je bil namreč vse do leta 1954 slovenski, uradna jezika pa sta bila italijanščina in slovenščina, v določenih delih celo hrvaščina. Očitno pa so nekateri v Trstu (pre)hitro pozabili na svoje korenine …


Posnetek poglejte tukaj:


Nič novega v Trstu. Oziroma je vedno slabše!Niente de novo a Trieste. Anzi pezo del pezo con discriminazioni raziali a go-go.Siamo in Italia e si parla Italiano! Detta da un poliziotto nel centro de Trieste il 6 febbraio 2019 no nel 1919. Dove xe la legalità, dove il rispetto delle leggi che regola gli accordi post-bellici firmati dall'Italia? Me porte a Bazovica a fucilarme perchè domando che veni rispetado un DIRITTO UMANO?


Gepostet von David Danev am Mittwoch, 6. Februar 2019M. S.