(VIDEO) Po hudem besednem obračunu ameriški predsednik Donald Trump napodil novinarja iz Bele hiše in mu ukinil novinarsko prepustnico

Bela hiša je ukinila novinarsko prepustnico dopisniku CNN-a Jimu Acosti po njegovem prerekanju s predsednikom ZDA Donaldom Trumpom med novinarsko konferenco v Beli hiši.


“CNN bi se moral sramovati, ker delate zanje. Vi ste nevzgojena in grozna oseba,” je dejal Trump Jimu Acosti med briefingom v Beli hiši, dan po ameriških vmesnih volitvah.


“Zadosti je, vrnite mikrofon”


“Zadosti je, vrnite mikrofon”, je dejal Trump Acosti, ker se je novinar z njim kregal zaradi karavane migrantov, ki se giblje iz Srednje Amerike proti ameriški meji. “Ko objavljate lažne vesti, kar CNN počne v veliki meri, ste vi sovražnik ljudstva”, je dodal Trump na koncu prepira z novinarjem Acosto.


Potem ko je asistentka v Beli hiši na podlagi Trumpovega ukaza novinarju Acosti fizično pokušala odvzeti mikrofon, ga Acosta ni hotel izpustiti iz rok.


V nadaljevanju si lahko ogledate posnetek incidenta:
I’ve just been denied entrance to the WH. Secret Service just informed me I cannot enter the WH grounds for my 8pm hit


— Jim Acosta (@Acosta) November 8, 2018
Tonight the White House revoked @Acosta’s press pass. CNN’s response to @PressSec and @realDonaldTrump: pic.twitter.com/EY2iFLvP3P


— CNN Communications (@CNNPR) November 8, 2018Novinar CNN-a, ki je že bil tarča predsednikovih napadov, je nadaljeval s postavljanjem vprašanj o preiskavi ruskega vmešavanja v ameriške volitve, medtem pa se je predsednik oddaljeval od govornice, saj ni hotel več odgovarjati na novinarjeva vprašanja.


Združenje poročevalcev iz Bele hiše je pozvalo Belo hišo k umiku odločitve o odvzemu novinarske prepustnice poročevalcu CNN-a po razpravi s Trumpom. Omenjeno združenje je še poudarilo, da se novinarsko prepustnico, ki jo izdajo oblasti, uporablja kot sredstvo za kaznovanje poročevalcev.You are a rude, terrible person! CNN’s #Acosta and #Trump get into press conference shouting matchhttps://t.co/cLmRIwREKV pic.twitter.com/5ijl90MV0E


— RT (@RT_com) November 7, 2018