Večer za zmage: Žiga Pečnik svetovni prvak, zbranih 20.000 evrov, vsi so uživali!

Včeraj je bilo v Mariboru borbeno – in dobrodelno! Na športni prireditvi »Večer za zmage« je bil osrednji dogodek dvoboj v kikboksu; slavil je Žiga Pečnik, ki je premagal Italijana Alessia Zelonija in postal novi svetovni prvak združenja WAKO PRO. Čestitke!


Žiga Pečnik, svetovni prvak (Foto: Facebook/Slovenia Olympic team)

»Kakšen večer v Mariboru! Žiga Pečnik si je priboril naslov svetovnega prvaka, a glavna zmaga večera je gotovo zbranih 20.000 € za mlade športnike iz socialno šibkejših okolij. Hvala vsem, ki ste bili del večera in prispevali za naše mlade športne upe,« so zapisali na Facebook strani Slovenskega olimpijskega komiteja.


Spektakel, ki ga je organiziral Tomaž Barada, so obiskali tudi nekateri vrhunski slovenski športniki. Ni šlo namreč le za borbo, pač pa tudi za zbiranje prispevkov za Fundacijo Mira Cerarja pri OKS za športnike iz socialno šibkih okolij. Nabralo se je dobrih 5.600 evrov prispevkov; razliko do končnega zneska, 20.000 evrov, bo po poročanju Dela prispeval Barada.


Tomaž Barada in Miroslav Cerar (Foto: Facebook/Slovenia Olympic team)

Kot rečeno, so se dogodka udeležili tudi nekateri vrhunski športniki, aktualni in nekdanji, in sicer športna plezalka Janja Garnbret, atlet Kristjan Čeh, kanuist Benjamin Savšek ter nekdanji nogometaš Marcos Tavares in nekdanji boksar Dejan Zavec – ob, seveda, nekdanjemu telovadcu Miroslavu Cerarju.


(Foto: Facebook/Marcos Tavares)

Nekaj fotografij je objavil tudi Marcos Tavares, ki je pripisal: »Večer za zmage. Z velikim zadovoljstvom sem se odzval vabilu na dobrodelni dogodek fundacije legendarnega olimpijca Miroslava Cerarja. Izjemen večer dobrodelnosti in zmag odličnih borcev.«


(Foto: Facebook/Marcos Tavares)

 


The post Večer za zmage: Žiga Pečnik svetovni prvak, zbranih 20.000 evrov, vsi so uživali! appeared first on Kuloar.