Več je znanega o sinočnjem uboju v BertokihVčeraj zvečer je ob 19.48 policija prejela klic moškega, ki je v Bertokih v stanovanjski hiši našel mrtvo 85-letno žensko. Na kraj so bili napoteni policisti, kriminalisti, in reševalci. Zdravnik je na kraju potrdil smrt. V nadaljevanju je bilo z ogledom kraja ugotovljeno, da je smrt nastopila zaradi posledice kaznivega dejanja.


 


Kot je na tiskovni konfereci za javnost povedal pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije PU Koper, Dejan Grandič, sta se ogleda udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka. Takoj so pričeli z intenzivnim zbiranjem obvestil, vseh podatkov še nimajo.


Prostost so na območju Policijske uprave Koper odvzeli 31-letni ženski, državljanki Slovenije. “Sumimo jo storitve kaznivega dejanja uboja. Zaenkrat še potekajo aktivnosti zbiranja dokazov in obvestil, prav tako poteka sodna obdukcija, ki jo je odredila priskovalna sodnica”, je še povedal Grandič. Predpisana zaporna kazen za uboj je 5-15 let. Drugih podatkov zaenkrat še nimajo podatkov, motiv ni znan. “Pridržane osebe do sedaj nismo obravnavali zaradi suma storitve kaznivega dejanja”.


Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je bil pri uboju uporabljen oster predmet, vendar točnih informacij ne bodo imeli, dokler obdukcija ne bo gotova. Dokazov, ali je bil storilec oziroma storilka ena, zaenkrat še nimajo.Vir in foto: PolicijaThe post Več je znanega o sinočnjem uboju v Bertokih appeared first on Obalaplus.