V ogradi našli truplo, očitno je šlo za mučenje


Neustrezna preskrba domačih živali na Goriškem Krasu Policisti PP Nova Gorica so včeraj v dopoldanskih urah, obravnavali kaznivo dejanje zoper okolje, prostor in naravne dobrine na območju vasi Vojščica.


»Po sedanjih ugotovitvah večjemu številu domačih živali (13 konjem in oslu), ki so se nahajali na ograjenem pašniku, s strani lastnika oz. skrbnika ni bila pravilno nudena oskrba s prehrano. V omenjeni ogradi je bil najden tudi kadaver poginule živali (žrebe). Preostale živali po prvih ugotovitvah niso bile življenjsko ogrožene. Policisti so v zvezi z obravnavanim primerom obvestili tudi pristojne pravosodne organe (Državno tožilstvo in preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča v Novi Gorici). Prav tako so o primeru obvestili tudi pristojno veterinarsko inšpekcijsko službo (OU VURS v Novi Gorici), ki so v nadaljevanju odredili obdukcijo kadavra z namenom, da bi ugotovili natančen vzrok pogina omenjene živali,« so sporočili s PU Nova Gorica.


Sum mučenja živali?


V skladu z usmeritvami Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici policisti primer preiskujejo v smeri suma storitve kaznivega dejanja mučenje živali.


The post V ogradi našli truplo, očitno je šlo za mučenje appeared first on skandal24.si.