V Gorenju bodo zaposlili 330 delavcev!Že v mesecu januarju bo družba Hisense zagnala proizvodnjo televizorjev za evropski trg.


Najprej bodo zaposlili 330 delavcev – upoštevajoč tudi strokovni kader – pa 400 delovnih mest.


Možnost prezaposlitve bodo najprej ponudili že zaposlenim v Gorenju!


Investicija v to tovarno bo dosegla znesek 7 milijonov evrov. Po predvidevanjih bi lahko do leta 2023 izdelali tudi do 4 milijone televizorjev na leto.


Glede zaposlovanja so še dodali:


“Tudi del strokovnega kadra bomo iskali v podjetjih Skupine Hisense Europe, tako bomo vzpostavili povezovalni člen med Gorenjem in novo tovarno, bodo pa v obeh primerih priložnost za zaposlitev prav tako dobili tudi drugi, zunanji kandidati. Interesenti lahko spremljajo razpisana delovna mesta in se nanje prijavijo na spletnih straneh podjetja. Novo zaposleni delavci v proizvodnji bodo v TV tovarni 15. decembra začeli z usposabljanjem.”


In kaj ta pridobitev pomeni za naše širše okolje? Takole pojasnjujejo:


“Dodaten potencial razvoja regije predstavlja tudi možnost vzpostavitve lokalne dobaviteljske mreže, kar je zlasti pomembno za področje malega gospodarstva.”


In čisto za konec – zakaj so v Hisense izbrali prav Slovenijo za sedež evropskega dela skupine:


“Skupina Hisense je za center svojih evropskih poslovnih operacij izbrala Slovenijo, kjer je tudi sedež evropskega dela skupine, za svojo glavno proizvodno in razvojno lokacijo pa določila Velenje.”


Povedano preprosto – delavci Gorenja ste lahko ponosni, ker ste bili izbrani. To dokazuje vašo odgovornost, skrbnost in delavnost – in ljudje od zunaj so vse to opazili!


Vse dobro na vaši poti.


SAŠA novice