Uradno: V Ljudskem vrtu predstavili Krznarja

Uradno: V Ljudskem vrtu predstavili Krznarja

Hrvaški strateg Damir Krznar je pričakovano postal nov trener nogometašev Maribora. Petdesetletnik je z vijoličastimi pogodbo podpisal do konca sezone 2023/24.

Krznar je nekdanji nogometaš, sedaj pa dolgoletni član strokovnega vodstva zagrebškega Dinama, pri katerem se je v letu 2021 preizkusil tudi za glavnim krmilom. Modre je vodil na 48 obračunih v vseh tekmovanjih ter se z njimi razveselil osvojitve dvojne krone, v evropskih tekmovanjih pa uvrstitve v četrtfinale evropske lige.

Prav v evropski ligi je doživel svoj ognjeni krst, ko je Zagrebčane povedel preko Tottenhama in na kolena spravil slovitega Joseja Mourinha. Na podoben način bo začel svojo pot tudi v štajerski prestolnici, saj bo na klopi šestnajstkratnih slovenskih prvakov debitiral v četrtek v kvalifikacijah za uvrstitev v skupinski del konferenčne lige. Nasprotnik Mariborčanov bo v Ljudskem vrtu serijski romunski prvak Cluj. Krznarjev prvi pomočnik bo Mihael Mikić, še en nekdanji igralec Dinama, kot analitik pa mu bo pomagal Vedran Attias, ki je nekdaj bil tudi v vlogi tiskovnega predstavnika Zagrebčanov.