Umrla ena izmed najbolj prepoznanih voditeljic

V starosti 78 let je umrla ena najbolj znanih televizijskih novinark Silvija Luks, je sporočilo hrvaško novinarsko društvo. V dolgoletni karieri je bila novinarka, urednica, televizijska voditeljica, opravljala je tudi druge vodilne vloge v medijih, pišejo hrvaški mediji.


Silvija Luks je bila rojena leta 1944 v Sremski Mitrovici, diplomirala je na pravni fakulteti v Zagrebu, a se je že med študijem začela ukvarjati z novinarstvom, poroča STA.


Sprva je delala na radiu Zagreb, nato pa na zagrebški televiziji. V 70. letih prejšnjega stoletja je bila dopisnica iz Angole, v začetku 90. let pa je bila namestnica glavnega direktorja televizije Yutel.


Prejela številne nagrade


Nato je delovala v diplomaciji, po letu 2000 pa se je vrnila na hrvaško televizijo, kjer je bila urednica in komentatorka ter dopisnica iz ZDA in Francije.


Kot še navaja STA je prejela številne novinarske in druge nagrade, poročajo hrvaški mediji.


Silvija Luks je spadala v tisto kategorijo televizijskih delavcev, za katere lahko upravičeno rečemo, da so bili doajeni novinarstva, je ob novici o njeni smrti zapisalo hrvaško novinarsko društvo.