Tudi Štromajer iz SD žali košarkarje s “šalo”, kot je bila čestitka “vesel božič, umazane živali”! Tako mu je odgovoril reprezentant Luka Rupnik


Vidni član Socialnih demokratov Jernej Štromajer je spet poskrbel za razburjenje dela slovenske javnosti. Tokrat je zmago slovenske košarkarske reprezentance komentiral s slabšalnim tonom glede igre reprezentantov Luke Rupnika in Žige Dimca. To mu je hitro vrnil Rupnik in se mu zahvalil z besedami “Hvala, bucko.” Spomnite se le afere s konca leta 2019, ko je Štromajer slovenskim kristjanom čestital z neokusno čestitko Vesel božič, umazane živali. Štromajer je svojo objavo z “dobronamerno šalo” hitro izbrisal.


Socialni demokrati se radi pohvalijo, da imajo v svoji stranki zelo dobre strokovnjake. Eden izmed njih je nekdanji državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, šolstvo in šport dr. Jernej Štromajer v Šarčevi vladi. Ta se rad pohvali, da je tudi Fulbrightov štipendist. Štromajer žal misli, da je duhovit s svojim “progresivnim kaviarsocialističnim” humorjem. Leta 2019 je ob božičnih praznikih  voščil s citatom iz filma Sam doma 2, kjer filmski lik pove Vesel božič, umazane živali ter ustreli žensko. Krščanska skupnost je to čestitko sprejela z ogorčenjem in zahtevala odstop Štromajerja.V preteklosti smo tudi razkrili, da je bil Jernej Štromajer tesno povezan z organizacijo petkovih protestov prek Vuka Čosiča in Jaše Jenulla. To so nam povedali protestniki, ki se niso strinjali z Jenullovim vodenjem protestov. Sedaj je Štromajer spet opozoril nase z neokusno čestitko ob zmagi slovenske košarkarske reprezentance proti Argentini.Tvit, ki ga je kasneje Štromajer izbrisal. Luka Rupnik mu je odgovoril na domiselni način. (Foto: Twitter)“Hvala, bucko,” se je na “dobronamerno šalo” Štromajerja odzval košarkarski reprezentant Rupnik

Slovenska košarkarska reprezentanca je ob svojem prvem nastopu na olimpijskih igrah deklasirala aktualne svetovne podprvake Argentince. Res je v napadu spet blestel Luka Dončić, ki je dosegel 48 točk in prispeval levji delež k prvi zmagi Slovenije na olimpijskem turnirju.Nato je “dobronamerno” šalo  Štromajer izbrisal (foto: Twitter)A so tudi drugi Dončićevi soigralci odigrali z odliko. To se je opazilo predvsem v igri v obrambi, kjer Argentincem niso dopuščali veliko odprtih metov. To se je poznalo med srečanjem, ko je odlična kolektivna igra aktualnih evropskih prvakov v obrambi Argentincem ušla tudi do trideset točk prednosti. Eden najboljših košarkarjev ta hip, Luka Dončić, pa je lahko štiri minute do konca srečanja zapustil parket.


Neverjetno, še ob takšnih veličastnih zmagah slovenskih športnikov z levice pridejo popolnoma neokusne izjave nekaterih vidnih političnih in medijskih veljakov. Štromajerju se je zdelo duhovito napisati: “V tej ekipi še Dimec in Rupnik dobro igrata,” in poniževal igro obeh reprezentantov. Na duhovit način mu je odgovoril Rupnik s komentarjem “Hvala, bucko” in spomnil Štromajerja na njegovo težo.  Štromajer pa ni imel toliko poguma, da bi tvit pustil, saj ga je raje strahopetno izbrisal. Kasneje se je Rupniku opravičil, da je šlo zgolj za dobronamerno šalo. Mlademu politiku SD svetujemo, naj najprej trikrat premisli, preden nas bombardira z neslanimi šalami.


Luka Perš

The post Tudi Štromajer iz SD žali košarkarje s “šalo”, kot je bila čestitka “vesel božič, umazane živali”! Tako mu je odgovoril reprezentant Luka Rupnik first appeared on Nova24TV.