Trend na instagramu: kako pripraviti najbolj fotogenične narezke
Narezki so lahko prava paša za oči!Skoraj vsak dan lahko na spletnih omrežjih opazimo kakšen nov trend, že kar nekaj časa pa vse več pozornosti vzbujajo »dilce«, lično pripravljeni narezki, ki so prava paša za oči. Ker je takšna vrsta prigrizka še posebej priročna, kadar nas obiščejo gosti, smo se v njihovo pripravo malce poglobili tudi mi. Pobrskali smo po spletu in našli čudovito oblikovane obložene deske, spodaj pa svetujemo, kako jih sestaviti.


Začnite s skodelicami


Če želimo doseči kar najlepši vizualni učinek, mora biti plošča čim bolj razgibana. Na leseno desko poljubne oblike najprej zložimo največje predmete, v našem primeru bodo to skodelice, ki jih bomo napolnili z olivami, kislimi kumaricami ali kakšnim namazom. Skodelice bodo deski dodale višino, okrogle oblike pa jo bodo vizualno razgibale.
 


View this post on Instagram

 


A post shared by Marissa • That Cheese Plate (@thatcheeseplate) on

Sir


Za skodelicami je na vrsti sir. Ker ga moramo postreči na sobni temperaturi, imate dve možnosti. Lahko ga vsaj pol ure pred postrežbo vzamete iz hladilnika in narežete, ko se otopli. Lahko pa ga narežete še mrzlega in se bo otoplil že narezan. V drugem primeru nikakor ne pozabite na folijo, pod katero bo sir počakal na goste, da se ne osuši. Sir narežemo v najrazličnejše oblike. Parmezan ali drug trdi sir nadrobite, mehkejšega narežite na rezine, srednje mehkega na kocke. Na deski naj bodo vsaj tri vrste sira. Eden nevtralne vrste, ki ga vsi poznajo, eden, ki preseneti, in eden, ki navduši. Primer: na ploščo postavite kolesce brieja, rezine zorene gaude ter natrgan staran parmezan.


Preberite tudi: Pravila kombiniranja vina in sira, ki jih morate poznati 


View this post on Instagram

 


A post shared by Marissa • That Cheese Plate (@thatcheeseplate) on

Mesnine


Ko je deska obložena s sirom, dodajte še mesnine. Izberite nekaj različnih, posezite po sušenih, prekajenih, pa tudi bolj svežih. Predlagamo na primer pršut, mortadelo in suho salamo. Da desko še dodatno razgibate, mesnine zložite v različne oblike, med seboj pa naj jih ločijo sir, skodelice, sadje ali drugi elementi deske.
 


View this post on Instagram

 


A post shared by Cheese By Numbers (@cheesebynumbers) on

Sadje in oreščki


Na deski so vam gotovo ostale prazne zaplate, ki jih je potrebno zapolniti. Živila in podobo bomo med seboj tako malce razbili s sadjem in oreščki. Dodajte na primer svetlo in temno grozdje, rezine melone, jagode, rezine hrušk ali jabolk. Dodajte pa tudi mandlje, indijske oreščke, orehe, pistacije ali lešnike. Čim bolj pestro naj bo!
 


View this post on Instagram

 


A post shared by Cheese By Numbers (@cheesebynumbers) on

Okras


Na koncu pa desko še malce aranžiramo. Popestrimo jo lahko z lističi rukole, mlade špinače ali pa dodamo kakšno vejico rožmarina. Morda celo kakšen cvet z vrta, če ga imamo pri roki.
 


View this post on Instagram

 


A post shared by Bee Cheesy Miami (@bee.cheesymiami) on

Kruh


Če je na deski ostalo še kaj prostora, lahko dodamo različne krekerje ali rezine popečenega toasta. Sicer pa kruh lahko postrežemo tudi posebej, narezan v lični košarici. Izberite rustikalno francosko štruco ali pa na primer kruh z drožmi.
 


View this post on Instagram

 


A post shared by Steffen Dyrup Povelsen (@spovelsen) on

Preberite še: Kmetija Hecl: Kjer nastaja skuta, ki vedno prejme zlato medaljo

Fotografija: Getty ImagesThe post Trend na instagramu: kako pripraviti najbolj fotogenične narezke appeared first on Odprta kuhinja.