Tako brez drgnjenja očistimo rešetke iz pečice (navdušeni boste)

Fotografija: Geo-grafika/Getty Images

Čiščenje pečice spada med naša najmanj ljuba gospodinjska opravila. S tem trikom pa se je po lestvici vseeno premaknilo nekoliko višje.Nekatera kuhinjska opravila so bolj prijetna od drugih. Čiščenje pečice večinoma uvrščamo na samo dno lestvice, saj je odstranjevanje zasušene maščobe s pripadajočimi ostanki hrane precej zoprno in zagonetno. Sploh z njenih rešetk. Temu opravilu se žal ne moremo izogniti. Umazana pečica za seboj pač potegne preveč nevšečnosti. Če je ne bomo redno čistili, bo pri svojem delu manj učinkovita in porabila več elektrike. Prav tako se bo umazanija v njej še intenzivneje zapekla in naš problem bo iz dneva v dan postajal večji. Da sploh ne omenjamo, kako neprijeten je vonj peke v neočiščeni pečici.


Tako sklenemo, da se je čiščenja pač najbolje čim prej lotiti, pri tem pa poseči po vsem svetovnem znanju, ki nam to neprijetnost lahko olajša. Pisali smo že o tem, kako lahko vratca pečice učinkovito zdrgnemo s pomočjo tablete za strojno pomivanje posode. Ta namreč vsebuje ogromno aktivnih učinkovin, ki efektivno odstranjujejo vso zasušeno maščobo, hkrati pa niso tako hlapeče in dražeče kot večina namenskih detergentov za čiščenje pečice. Danes pa pišemo o tem, kako z bližnjico tudi do sijočih rešetk. In to celo tako, da nam jih ni treba drgniti.


Tableta za strojno pomivanje posode, drugič


Sliši se predobro, da bi bilo res, a naj vam povemo, da je drgnjenje rešetastega dela pečice končno preteklost. Na titkoku smo našli trik, kako se ga lotiti, ne da bi se pri tem pretegnili. Uporabnica Carolina je tudi v tem videu sicer uporabila tableto za strojno pomivanje, le da je tokrat postopek še preprostejši. Kako?@carolina.mccauley </div></body></html>