Steber mariborske obrambe jesenski del že zaključil?

Steber mariborske obrambe jesenski del že zaključil?

Nogometaši Maribora so v državnem prvenstvu na zadnjih treh tekmah vknjižili vseh devet točk, odlično serijo pa v vijoličastem taboru načrtujejo nadaljevati vse do zimskega premora. Do tega cilja bodo najverjetneje morali priti brez pomembnega člena v obrambni liniji.

Stebra obrambe 16-kratnih državnih prvakov Nemanjo Mitrovića muči poškodba, zaradi katere je visokorasli branilec bržčas že zaključil z nastopi v letu 2022. O tem je na zadnjem druženju z mediji govoril tudi trener Maribora Damir Krznar, ki pa ga veseli dejstvo, da ima na mestu v ožji obrambni vrsti na voljo veliko izbire: “Na položaju centralnega branilca imamo veliko izbire in lahko rotiramo, saj imamo Šoštariča Karića, Uskokovića, Mitrovića in Watsona. Čeprav ima sedaj Mitrović nekaj težav s poškodbo tetive in pravzaprav bomo morali dobro premisliti, če ga bomo sploh še koristili.”


Petdesetletni strateg je tudi že potrdil, da se po tekmi premora v osrednjo mariborsko obrambo za obračun proti mlinarjem vrača Luka Uskoković, kateremu je Krznar proti Bravu namenil počitek. Njegovo mesto je zapolnil Sven Šoštarič Karić, ki se je v zadnjih dveh krogih uspešno vrnil po preteku kazni, ki jo je prejel zaradi rdečega kartona na večnem derbiju. Koga bo na jutrišnjem obračunu Krznar postavil ob bok 26-letnemu Črnogorcu ostaja skrivnost. Hrvat sicer zelo ceni branilski par Uskoković-Max Watson, ki se po njegovem mnenju odlično dopolnjuje v igri.