Slovenski atleti in atletinje pripravljeni na troboj v Beogradu

Ljubljana, 24. januar

Avtor: STA, AZS


Slovenska atletska reprezentanca bo v sredo v Beogradu nastopila na troboju, na katerem bosta še gostiteljica Srbija in Hrvaška. Prvo ime ekipe bo Tina Šutej, slovenska rekorderka v skoku s palico. Lani je bila bronasta na evropskem prvenstvu in tudi na dvoranskem svetovnem prvenstvu v Beogradu.


Šutejeva, ki ob današnjem prihodu reprezentance v srbsko prestolnico ni trenirala, je lani zasedla tudi četrto mesto na SP v Oregonu ter bila tretja v seštevku diamantne lige. Zato je prejela tudi naziv najboljše slovenske atletinje 2022.


Atletska dvorana Beograd, ki bo gostila reprezentančni troboj. (Foto: Peter Kastelic / AZS)


Napovedala je, da bo v tej sezoni imela dva velika cilja, ko bo od 2. do 5. marca dvoransko EP v Istanbulu, ter od 19. do 27. avgusta na SP v Budimpešti. Tekma v srbski prestolnici bo začetek njene letošnje tekmovalne poti do omenjenih velikih tekmovanj.


Na 400 m bosta nastopila Agata Zupin in Lovro Mesec Košir, v skoku v višino Lia Apostolovski, v skoku s palico pa Robert Renner, ki je pred dobrim tednom dni v Zagrebu preskočil 5,40 metra in za 22 cm zaostal za svojim dvoranskim državnim rekordom iz leta 2013 (5,62 m).


V ekipi ni Jana Vukoviča, ki je na mitingu srebrne serije svetovne turneje Astani v Kazahstanu v teku na 800 metrov s časom 1:48,72 popravil svoj dvoranski osebni rekord. Bo pa v teku na 3000 metrov prvič letos nastopil njegov klubski kolega Vid Botolin.


Agata Zupin bo tekla na 400 metrov. (Foto: Peter Kastelic / AZS)
UrnikReprezentancaRezultati v živoPrenos v živo (livestream)
Slovenska reprezentanca je 1. februarja lani na dvoranskem troboju Hrvaške, Slovenije in Srbije v Zagrebu osvojila drugo mesto za Hrvaško in bila pred Srbijo. Slovenci so med drugim zmagali v obeh štafetnih preizkušnjah z novima državnima dvoranskima rekordoma, Šutejeva pa je po prepričljivi zmagi v skoku s palico poskušala priti do rekorda na 4,77 metra, a ni bila uspešna. Preskočila je 4,67 metra.


Pokrita dvorana v Češči vasi pri Novem mestu pa je prvič ta troboj gostila 22. januarja 2020, ko je zmagala Slovenija, druga je bila Srbija, tretja pa Hrvaška.
Fotoutrinki s treninga v Beogradu (Peter Kastelic / AZS):