Slovenija: nov najsodobnejši McDonald’s s plačljivimi toaletni prostori

V McDonaldsu pravijo, da je nova restavracija v marsičem nekoliko posebna, dejali so:  “Gre za format restavracije, prilagojen mestnemu jedru, da bo obogatil izkušnjo Ljubljane za njene prebivalce in obiskovalce.”

Informacije, da naj bi bila Čopova ulica, ki je ena bolj živahnih v Ljubljani, kmalu videti drugače so se pojavile v začetku leta. Svoj vrata naj bi namreč  tam zaprl priljubljeni McDonald’s, ki je tam že vrsto let. Preselil naj bi se na novo lokacijo nedaleč stran streljaj stran. McDonald’s takrat informacij o domnevni selitvi takrat ni komentiral. Sredi poletja se je izkazalo, da govorice deloma držijo. Restavracija na Čopovi za zdaj ostaja. Na Cankarjevi ulici je McDonald’s odprl novo, sodobnejšo restavracijo.

McDonald’s: »Nahaja se v stari palači v strogem središču, zato smo se odločili za modernističen interier z retro pridihom. Moderno kuhinjo smo postavili v kletni etaži. Tu se vsa hrana pripravi šele po naročilu in se sveža po posebnih dvigalih dostavi v pritličje, kjer je udobna jedilnica. Hrano gostom postrežemo pri mizi, kakor v klasični restavraciji. Restavracija ima tudi teraso na ulici, skupaj z notranjostjo to pomeni približno 180 sedežev.” 

Novost: plačljivi toaletni prostori
Nova v novi McDonald’s poslovalnici na Cankarjevi je zaposlenih 90 novih sodelavcev. Opremljena je z najsodobnejšo opremo, dostopna je gibalno oviranim osebam, kot vse ostale ima tudi ta wi-fi dostop, omogoča oddajo naročil na kioskih. Odprta je vsak dan, tudi v nedeljo in ob praznikih. Zajtrke ponujajo do enajste zjutraj, kasneje je na voljo klasična ponudba McDonaldsa v Sloveniji. Na Cankarjevi imajo tudi McCafé, kjer gostom nudijo kavo in sladice.

V novi McDonalds poslovalnici na  Cankarjevi je marsikoga zmotil dostop do toaletnih prostorov. Ti so, tudi za goste lokala, plačljivi. Podjetju je kot razlog, da je temu tako navedlo, da gre za zelo frekvenčno lokacijo z velikim pretokom ljudi, ki niso njihovi gostje, ampak restavracijo obiščejo samo za uporabo stranišč. McDonald’s dodaja, da je dostop do toalete v ostalih restavracijah brezplačen. Opozorili so tudi, da je na lokacijah, kjer je pretok ljudi velik, plačljivost toalet običajna praksa, tudi v tujini.

V restavraciji na Cankarjevi so pred toaletami na voljo dodatni umivalniki, kjer si gostje pred jedjo lahko brezplačno umijejo roke. Za uporabo toalete je treba plačati 0,50 evra. “Zaradi zahtevnosti našega globalnega softwarea zaenkrat gost v zameno za plačilo toalet še ne more koristiti vavčerja, se pa trudimo, da bo ta sistem čim prej vpeljan,” pravijo v podjetju.

McDonald’s odprtje restavracij v prihodnje načrtuje po vsej Sloveniji. Pogovori za več lokacij so namreč v teku.

Vir: Večer Foto: McDonald’s


Objava Slovenija: nov najsodobnejši McDonald’s s plačljivimi toaletni prostori je bila najprej objavljena na Portal 24.