Seje in razprave – grožnje v živo
V pripetem twittu je posnetek izpada poslanca Trčka, ki pa žal ni edini izpad tega dne. Gospod je bil včeraj skozi cel dan v nekem elementu groženj, sovraštva in nestrpnosti. Njegovo evforičnost bi morda lahko pripisala vplivu te čudne polne lune, pa je ne morem, saj je gospod poslanec v večini svojih poslanskih nastopov tako sovražno nastrojen. In tisti, ki spremljamo, se spomnimo kako je sodeloval v mariborskih protestih, ko so ob rušenju takratnega župana Kanglerja vdrli v mestno hišo. V tem postopkovnem je, vsaj kar se mene tiče grožnja SDS-u precej neposredna. »Afganistana in Trčkov se ne napada, js bom verjetno zaradi tega SDS-a tukaj crknu, ampak mogoče bo žal umrl prej tudi kdo od vas…«  In, veste to sploh ni edini izpad od včeraj, za mikrofonom naj bi, kot je bilo razbrati iz zapisov  Anje Bah Žibart na Twitter in iz razprave same, poslanec Trček grozil tudi njeni družini, otrokom.


Osebno me je takšnih ljudi groza, še večja groza me je, ko se spomnim, da je gospod Trček poslanec v stranki Socialnih Demokratov, ki jim predseduje evropska poslanka Tanja Fajon. To je tista Tanja Fajon, ki je venomer zaskrbljena in ogorčena zaradi sovražnosti in nestrpnosti v Sloveniji.  Tista Tanja Fajon, ki Janšo, SDS in njihove podpornike obtožuje fašizma in diktature. Tista, ki v svet piše zaskrbljena pisma. Tista, ki sploh ne vidi kaj počnejo njeni poslanci. Nad sovražnostjo večno zaskrbljena Tanja se nikoli ne umakne od izpadov poslancev, jih obtoži ali obžaluje. Euro poslanka in predsednica SD Tanja Fajon se bo morala slej kot prej pogledati v ogledalo in umiriti žogico nestrpnosti, sovražnosti in razdvajanja, ki jo v vedno večjem tempu in z vedno večjo močjo, njena stranka nabija v stene Slovenije.
Tudi poslanec Jani Moderndorfer iz Liste Marjana Šarca je znan, poznan in slovi po svojih koleričnih izpadih, ki so za odrasli svet milo rečeno nesprejemljivi. Še man so takšni izpadi nesprejemljivi za svet politike in razprave, ki jih spremlja marsikdo. Prav čudi me, koliko sovražnosti, nestrpnosti, podlosti in nesramnosti so ti ljudje sposobni sproducirati hkrati pa tiste, ki jih napadajo obtožujejo vsega in še huje kar počno sami. To čemur smo priča sploh niso več politične razprave in debate s katerimi se pride do rešitev, ki so dobre za vse ampak smo priča osebnemu obračunavanju. Obračunavanju na osebni ravni, na intimni ravni, ko se z direktnimi grožnjami posega tja, ki je vsakemu od nas sveto.  Posega se v dom, družino, otroke. Ti ljudje zagovarjajo parolo smrt janšizmu, ker da je to ideologija. Ti ljudje se posmehujejo direktnim grožnjam s smrtjo poslancem in ministrom Janševe vlade, pljuvanje v obraze se jim zdi smešno… sami pa na drugi strani ljudi, ki gredo čez mejo dobrega okusa striktno ovajajo in jih kazensko preganjajo.


Vidite vzorec? Počnejo vse česar obtožujejo druge, hkrati jim je to česar obtožujejo politične nasprotnike smešno, ko in ker se dogaja njim, SDS pa je zanje kar sekta. Širijo nestrpnost in sovražnost do točno določene skupine ljudi. Nas etiketirajo. Ciljano sovraštvo. Pri vsem tem pa jim izdatno pomagajo še mediji, ki so povečini njihovi objavljajo pa v večini kritike vlade in vsebine, ki to sovraštvo le še podpihuje in širi.


Ni Evropa tista, ki jemlje Sloveniji dosjeje, leva politika jemlje dosjeje Slovencem in Bog nam na strani stoj, če ti ljudje znova pridejo na oblast. Bodo znova polnili jame in rove?


 


Johanca