Se spomnite velike zaupnice, ki povezuje predsednika Boruta Pahorja in njegovega izbranca za novega ustavnega sodnika?


Pred dnevi se je v predsedniški palači kot kandidat za novega ustavnega sodnika predstavil zadnji izbranec predsednika republike Boruta Pahorja Rok Čeferin. Na prvi pogled nič nenavadnega, bi rekli, če ne bi omenjenih povazovala zelo razvpita gospa. To pa je Simona Dimic, ki je v času, ko je bil Pahor predsednik vlade, opravljala funkcijo vodje njegovega kabineta.


Danes pa je taista Simona Dimic, po kratki in menda ne prav uspešni epizodi na konjeniški zvezi, šefica osebja Čeferinove pisarne, o čemer se lahko prepričamo tudi z obiskom njihove spletne strani, katere posnetek objavljamo.Vir: ceferin.siNa spletni strani najdemo tudi Roka Čeferina, Pahorjevega izbranca iz konkurence treh kandidatov, ki so se prijavili v roku, kar sta storila še  Janez Pogorelec in Marjan Lekše. Prvi je nekdanjega vodje vladne zakonodajne službe, drugi pa nekdanji novinar. Rok Čeferin je tako ustanovitelj, kot zastopink pisarne, kjer je zaposlena Simona Dimic.Gotovo je na mestu vprašanje, kakšen vpliv na Pahorjeve odločitve ima manj kot desetletje po koncu desetletja skupne poti, ki se je končal na vrhu vlade, Simona Dimic.


Ko je delala s Pahorjem kot predsednikom vlade, so jo na Pop TV opisovali kot “Desna, pogosto pa tudi leva roka predsednika vlade, njegova največja zaupnica, njegov veliki um. PRva kadrovnica v državi z velikim političnim vplivaom predvsem na Pahorja.” Posnetek je dostopen na YouTube. 


The post Se spomnite velike zaupnice, ki povezuje predsednika Boruta Pahorja in njegovega izbranca za novega ustavnega sodnika? appeared first on skandal24.si.