Samo sprašujem vlado, Kovšco, Podobnika, Mrevljeta, kolesarje in vse ostale: Ne levica ne desnica, le resnica in pravica?!


Prejšnji teden, 17. junija, je bila na 18. seji Državnega zbora druga obravnava predloga Zakona o spremembah zakona o javnem naročanju. Predlagatelj je bil Državni svet.


Samo sprašujem: Vse medije v Sloveniji. Vse urednike in novinarje. Je bila kjerkoli objavljena kakšna novica o tem? Sem pregledoval vse po vrsti, nisem opazil, sem morda spregledal? Javno naročanje predstavlja več kot 50% slovenskega budžeta! Ni dovolj zanimivo za državljane? Ja, res je, na prvi pogled je zadeva popolnoma nezanimiva, že 4. junija, torej dva tedna prej, je dala vlada zavrnitveno mnenje, že površen pogled na te predloge pa vsakemu uredniku ali novinarju pove, da jim bo nasprotovala tudi celotna leva opcija parlamenta. In je bil predlog s strani vseh poslanskih skupin dejansko zavrnjen. In ni prišlo niti do glasovanja. Kaj pa na drugi pogled? Je problematika težka polovico budžeta res nezanimiva? Se res ni nič zgodilo? Trdim, da se je. Zato tudi to odprto pismo.


Ta situacija, ki je nastala na tej seji 17.