Robbie Williams in 25 let hitov: pred praznično turnejo je razkril, da želi nastopiti na Evroviziji

Slavni britanski pevec Robbie Williams praznuje 25-letnico samostojne kariere: 9. septembra bo izšel njegov novi album XXV, oktobra pa sledi turneja po Združenem kraljestvu in Irski.


Robbie Williams (Foto: EPA/Mihaela Bobar)

»Naj vas zabavam!« poje v enem izmed svojih številnih hitov (»Let Me Entertain You«) – in, oh, ljudje še kako radi vidijo, da jih zabava Robbie Williams, ki je glasbeno kariero začel v fantovski skupini Take That, potem pa odšel na svoje. Prodal je več kot 80 milijonov plošč (posnel je 13 studijskih albumov), njegovi koncerti pa so vedno polno obiskani.


Ljudje obožujejo njegove koncerte


Turneja XXV, ki ima podnaslov »25 let hitov«, se bo začela 9. oktobra v Londonu, sledili bodo koncerti v Birminghamu, Manchestru, Glasgowu in Dublinu. Sprva je bilo načrtovano osem koncertov, a so zaradi velikega povpraševanja dodali še tri.


V začetku junija je imel dobrodelni koncert z naslovom »RW prihaja domov« v svojem rojstnem kraju Stoke, na stadionu Vale Park, kjer ga je pričakalo 20.000 ljudi. »Nisem vedel, kako se bom počutil, saj me ni bilo 30 let,« je dejal po razprodanem koncertu in dodal, da je bilo izvrstno in da na odru še nikoli ni bil tako sproščen.


Pred turnejo ga čaka še šov v Nemčiji, kjer je prav tako zelo priljubljen: 27. avgusta bo v Münchnu imel nastop z naslovom »One Show One Night Only«.


Album XXV


Naslovnica albuma XXV (Foto: Facebook/Robbie Williams)

Album XXV, ki bo izšel 9. septembra, je pripravljal tri leta. Na njem bodo na novo posnete verzije njegovih največjih uspešnic, ki jih je posnel z Metropole Orchestra, med njimi »Let Me Entertain You«, »Feel«, »Millennium«, »No Regrets«, »Rock DJ« in »Lost«. Pred kratkim je kot singel izdal prenovljeno balado »Angels«, ki bo prav tako na novem albumu. Zdi se sicer, da se oboževalci bolj veselijo njegovih koncertov kot nove plošče. Kot je zaznati na družbenih omrežjih, bi raje videli album z novimi pesmimi. A Williams pravi, da je bil zanj izziv, ali lahko naredi pesmi boljše, kot jih naredil prvič, ob tem pa mu je bilo zanimivo ugotavljati, kaj je prvič naredil res dobro in kaj ne. »Millennium« po njegovih besedah spada med slednje. Za naslovnico albuma pa si je omislil fotografijo, na kateri pozira gol – v pozi znamenitega Rodinovega kipa Mislec.


Želi nastopiti na Evroviziji


Popzvezdnik se je dolgo časa spopadal s psihičnimi težavami in odvisnostmi, toda zdaj deluje zelo fit in prizemljeno. Zagotovo nanj zelo dobro vpliva družinsko življenje; leta 2010 se je poročil z ameriško igralko Aydo Field, s katero imata štiri otroke: Theodoro (9 let), Charlesa (7), Coco (3) in Beauja (2). Kot je poročal The Sun, so se nedavno po letih življenja v Los Angelesu in Švici vrnili v Združeno kraljestvo.


V intervjuju, ki ga je dal za ta medij, je med drugim dejal, da je velik oboževalec Evrovizije in bi zelo rad nastopil na njenem odru kot gost, ne kot tekmovalec. To se zdi precej verjetno, saj bo Evrovizija prihodnje leto, kot kaže, v Združenem kraljestvu – morala bi sicer biti v Ukrajini, a je Evropska radiodifuzna zveza (EBU) sklenila, da zaradi vojne to ne bo mogoče.


The post Robbie Williams in 25 let hitov: pred praznično turnejo je razkril, da želi nastopiti na Evroviziji appeared first on Kuloar.