Pozor na avstrijskih cestah: Zaradi prehitre vožnje lahko ostanete brez vozila

Avstrijska vlada želi strožje ukrepati proti prehitri vožnji na cestah. V prihodnje lahko divjakom grozi celo odvzem vozil, če omejeno hitrost zelo prekoračijo, poroča portal ORF.


Zgolj letos je bilo na avstrijskem Štajerskem več kot 700.000 prekoračitev hitrosti. Nekatere med njimi so bile tako velike, da so nekateri vozniki na kraju ostali brez vozniškega dovoljenja. Za hujše kršitve bodo v prihodnje veljale še strožje kazni. Če vozite več kot 60 km/h hitreje, kot je dovoljeno v lokalnem območju, lahko izgubite vozilo, če se prekršek ponovi.


Po vladnih načrtih naj bi obstajala ustrezna kazen za kršitve nad 70 km/h zunaj lokalnega območja. Če voznik vozi 80 km/h prehitro v mestu in 90 km/h zunaj mesta, lahko že ob prvi kršitvi izgubi vozilo. Vozilo ne bo dobil nazaj, ampak bo pristalo na dražbi, pravi ministrica za promet Leonore Gewessler.


Podobne sankcije imajo tudi v Švici, kjer zasežejo le nekaj vozil, a so se po besedah ​​Robatscha je ukrep zasidran v zavesti ljudi. Plačilo glob je bila očitno preblaga kazen, saj je v dveh letih pandemije bila prekoračitev hitrosti celo vzrok številka ena za nesreče.


The post Pozor na avstrijskih cestah: Zaradi prehitre vožnje lahko ostanete brez vozila appeared first on maribor24.si.