Poročilo razkriva, koliko denarja so v strankah Roberta Goloba in Tanje Fajon vložili v poraženega Brgleza

Drugo verzijo poročila o zbiranju in porabi denarja za predsedniško kampanjo Milana Brgleza je na portalu Ajpes objavila SD Tanje Fajon. Tudi v drugem poročilu trdijo, da so skupaj z Gibanjem svoboda Roberta Goloba v Brgleza investirala 190.617 evrov, s čemer se Brglezu ni uspelo uvrstiti v drugi krog. Novost pa je, da so zdaj podrobneje predstavili tudi, koliko je v kampanjo vložilo Gibanje svoboda: 73.200 evrov.


Nov odstavek v poročilu, ki razkriva višino sofinanciranja največje vladne stranke, je takšen:V poročilu SD o Brglezovi kampanji je bilo že prvič razkrito, da so s prostovoljnimi prispevki za Brgleza zbrali 96.600 evrov, še 94.017 evrov pa je prišlo iz rednega računa SD. V tem delu je bil tudi prispevek Svobode. Nakazila, ki so presegla povprečno plačo, so morali razkriti. Brglezu so v kampanji pomagali:


Jan Šabič € 3.700
Tončka Šabič € 3.700
Ceglar Tjaša € 2.800
Rok Bucuk € 3.700
Miha Kregar € 3.700
Anja Lovrenčič € 3.700


Stranka Gibanje svoboda je svoj del stroškov, tako določa zakon, plačala na redni račun stranke SD in iz prvega objavljenega poročila o zbiranju denarja višina tega prispevka ni bila razvidna. O tej nenavadnosti in stroških drugih kandidatov, sem podrobneje poročal pred tednom:


SD in Svoboda sta v Brgleza vložila 190.617 evrovZakonodaja, ki jo imamo, je precej čudaška zaradi reforme v času vlade Alenke Bratušek. Najprej so pri popravljanju zakona takrat možnost skupne kandidature spregledali in ga celo strogo prepovedali. Nenavaden dovoljen način sofinanciranja, ko je svoj prispevek Gibanje Svoboda plačala na redni račun SD in ne posebnega volilnega za Brgleza, je posledica slabo premišljenega poznejšega popravljanja napake.


Podatki za vse kandidate, ki so doslej poročali so takšni:V drugi krog sta se uvrstila Anže Logar in Nataša Pirc Musar. Njuni poročili o kampanjah še nista objavljeni.


Celotno popravljeno poročilo o kampanji Brgleza je takšno:


Poročilo- Brglez

Peter Jančič, Spletni časopis

The post Poročilo razkriva, koliko denarja so v strankah Roberta Goloba in Tanje Fajon vložili v poraženega Brgleza first appeared on Nova24TV.