Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 2. 2. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 241 klicev občanov. 64 klicev je bilo interventnih.


11 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 29 s področja prometne varnosti in 21 s področja javnega reda in miru.


Prometna varnost

Včeraj so policisti obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami udeleženih in šestnajst prometnih nesreč z materialno škodo.


Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so okoli pol dvanajstih obravnavali na Celjski cesti v Slovenj Gradcu, kjer sta zaradi izsiljevanja prednosti enega od voznikov trčili dve osebni vozili. V trčenju se je lažje poškodoval eden od voznikov.


V Rogaški Slatini so policisti v večernih urah obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel v krvi nekaj manj kot dve promili in pol alkohola. Voznika so pridržali do streznitve, sledi obdolžilni predlog.


Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali osemkrat.


V Mozirju so policisti v večernih urah obravnavali kršitelja, ki je pod vplivom alkohola nadlegoval zaposleno in goste gostinskega lokala. Ker ni upošteval ukazov policistov, da se pomiri in preneha s kršitvijo, smo ga pridržali do streznitve.


Kriminaliteta

V Slovenj Gradcu so policisti obravnavali nesrečo pri delu, kjer se je hudo poškodoval 22-letni delavec, ki je med opravljanjem del padel s strehe, z višine okoli osmih metrov.


V Črni na Koroškem so obravnavali nesrečo na smučišču, kjer je padla 75-letna smučarka in se hudo poškodovala.


Na območju policijskih postaj Rogaška Slatina in Laško so obravnavali suma storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Nasilnežema so izrekli ukrepa prepovedi približevanja, sledi še kazenska ovadba.


The post Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 2. 2. 2023 appeared first on Celje.info.