Pomembna novica za vse, ki se na letošnji dopust odpravljate z Easyjetom

Britanski nizkocenovni letalski prevoznik EasyJet je v četrtletju, ki se je končalo konec junija, zabeležil 114 milijonov funtov (134 milijonov evrov) izgube, kar je pripisal izzivom pri poslovanju in odpovedi letov zaradi pomanjkanja osebja na letališčih. Zaradi težav na letališčih je imelo podjetje za 133 milijonov funtov stroškov.


Družba je beležila izgubo, kljub temu da se je število potnikov v primerjavi z lanskim tretjem četrtletjem povečalo za več kot sedemkrat na 22 milijonov. Je pa bila izguba na medletni ravni precej nižja, ta je v enakem lanskem obdobju znašala 318 milijonov funtov.


Glavni izvršni direktor podjetja Johan Lundgren je ob tem zagotovil, da so se njihove poletne storitve julija normalizirale in precej izboljšale, potem ko so letališča zaradi pomanjkanja delovne sile zahtevala zmanjšanje števila letov.


V družbi ostajajo osredotočeni na zagotavljanje nemotenih storitev to poletje, pri čemer bodo še naprej prilagajali svoje urnike, če bodo potrebne nove odpovedi letov, so napovedali.


Vseeno v družbi menijo, da se njihove storitve vračajo v stare tirnice, čeprav so bili tudi sami v četrtletju primorani odpovedati pet odstotkov letov. EasyJet je tako v letošnjem tretjem četrtletju beležil 87 odstotkov kapacitet, ki jih je dosegel v predcovidnem letu 2019, za ključno poletno četrtletje pa pričakuje, da bo kljub omejitvam letališč dosegel 90-odstotno kapaciteto.


Pomanjkanje osebja je med drugim precej kaosa povzročilo na britanskih letališčih Heathrow in Gatwick, zaradi česar sta ti letalske družbi pozvali k zmanjšanju števila letov, Heathrow pa je za čez poletje uvedel tudi največje dovoljeno dnevno število potnikov.


STA


The post Pomembna novica za vse, ki se na letošnji dopust odpravljate z Easyjetom appeared first on maribor24.si.