Podpisana pogodba za obnovo lesenega mostu na Borštu


Župan občine Brežice Ivan Molan in direktorica podjetja Rafael Marija Možina sta včeraj podpisala pogodbo za gradnjo novega lesenega mostu na Borštu. Vrednost pogodbe znaša 1,15 milijona evrov, most mora biti zgrajen do 10. decembra letos.


 


Obnovo mostu je občina načrtovala že nekaj časa, saj je narasla reka Krka lani most poškodovale do te mere, da ga je bilo treba zapreti za promet.


Župan Molan je ob podpisu pogodbe povedal, da je bila občina uspešna v pogovorih z ministrstvom za obrambo, ki bo v skladu z dogovorom o medsebojnem sodelovanju v dveh letih za nov most namenilo 700.000 evrov.


Predsednik sveta KS Cerklje ob Krki Damjan Kodrič je bil podpisa pogodbe zelo vesel, saj se je vse odvijalo hitro. “Decembra je bil most zaprt zaradi poškodb, v začetku marca pa je že podpisana pogodba za gradnjo novega,” je dejal. Za krajane je most izrednega pomena, zato so veseli, da bo most ohranil leseno konstrukcijo, saj je simbol tako vasi Boršt kot Kulturno turističnega društva Boršt. Pomemben je tudi za tradicionalne skoke z mostu, zato krajani upajo, da bodo konec avgusta oz. septembra že lahko izvedli skok z mostu, je povedal.Direktorica podjetja Rafael Marija Možina je dejala, da je to že tretji most, ki ga bodo obnavljali v občini Brežice in drugi leseni most na Krki. V pričakovanju lepega vremena pričakuje normalen potek del in zaključek v pogodbenem roku.


Po uvedbi v delo sledi izdelava projektne dokumentacije in nato odstranitev obstoječega mostu ter gradnja novega.


A. M.