Po “depolitizaciji” RTV zdaj na vrsti NPU – vlada očitno izumila orodje za popolno podreditev vseh institucij

Videti je, da so levičarji iznašli sistem, kako za zmeraj zacementirati institucije v svoji lasti, ne glede na to, kdo je na oblasti. Zdaj se bodo levi uradniki dogovorili med seboj, kdo bo direktor, mogoče se bo vprašalo še “civilno družbo” oziroma nevladne organizacije. MNZ je na družbenem omrežju Facebook namreč zapisal, da med drugim skupaj s policijo pripravlja zakonodajo, ki bo Nacionalnemu preiskovalnemu uradu (NPU) omogočila večjo samostojnost, ki pa bo odvisna od “posebne neodvisne strokovne komisije”, so zapisali.


“Morda bi morali depolitizirati tudi vlado in bi jo na predlog NVO imenovala predsednica. Naslednji korak pa je depolitizacija parlamenta, v katerem bi bile zastopane le NVO, seveda izbrane od nove SZDL, edina progresivna zveza bi bila pa Levica,” je bil komentar enega od uporabnikov Twitterja, nanašajoč se na nove ideje vlade glede načina “depolitizacije” Nacionalnega preiskovalnega urada. Komentar je precej na mestu, saj se zdi, da leva vlada v svojem “navalu” moči brezglavo pluje v ekstreme, ljudje pa se sprašujejo, ali bo o prihodnosti NPU na koncu odločal 8. marec in podobni.Bodo Inštitut 8. marec in podobni odločali o usodi Policije?

“Izbrane nevladne organizacije (od 8. marca do 29. novembra) bi morale v nek gremi imenovati ljudi, ki bi potem izbrali direktorja policije,”
je zapisal intelektualec Žiga Turk na Twitterju. Njegov komentar se nanaša na novico o novem načinu imenovanja
direktorja policije, da ta “ne bo vsakič odvisen od volje politike”. Po besedah MNZ naj bi bil v pripravi novi zakon, v katerem bo imenovanje direktorja odvisno od “posebne neodvisne strokovne komisije”, vsi pa vemo, za kako “strokovne in neodvisne” so se doslej izkazali člani leve vlade. Ne gre zanemariti dejstva, da bodo v to “strokovno in neodvisno” komisijo vključene tudi nevladne organizacije, med katerimi je tudi odmevni 8. marec. Bo Nika Kovač na koncu odločala o pomembnih pozicijah v slovenski policiji?