Pivovarna Laško predstavila prvo popolnoma brezalkoholno pivo ter zagotovili, da proizvodnja ostaja tudi v LaškemV proizvodnji Pivovarne Laško so danes pognali prvo polnitev novega, popolnoma brezalkoholnega piva Laško Zlatorog 0,0 %. Gre za izdelek, ki je rezultat domačega razvoja in znanja, predvsem pa novost na domačem trgu. Odlikuje ga 100 % Laško značaj in 0 % alkohola, pivovarji Laškega pa so posebno pozornost namenili predvsem ohranjanju značilnega okusa Zlatoroga. »Okus Zlatoroga ostaja neomajen,« je na današnjem dogodku ob začetku proizvodnje poudaril Zooullis Mina, glavni direktor Pivovarne Laško Union in dodal, da je bilo pri nastanku novega izdelka ključno prepričanje, da je Zlatorog stvar okusa in ne alkohola.


Prepričanje, da je Zlatorog stvar okusa, ne alkohola, je bilo ključno pri nastanku novega izdelka, ki razbija mite o brezalkoholnih pivih. Ključno je bilo obdržati karakter in tradicijo piva, ki ga ljudje poznajo že od 1825, a sedaj v različici brez alkohola. In Pivovarni Laško Union je to uspelo: okus ostaja legendaren, v njem pa se skrivajo leta izkušenj, truda in ponosa. Manager blagovne skupine Laško Urban Kramberger pojasnjuje, da Laško Zlatorog 0,0 % »predstavlja nekaj izjemnega za Pivovarno Laško Union, saj pomeni korak naprej in pooseblja vrednote znamke Laško. Pivo, ki vsebuje 100 % Laško značaja in 0 % alkohola, je resnično edinstvena pijača na slovenskem trgu.«


»Svetovni trendi, ki veljajo tudi za Slovenijo kažejo, da se vse več odraslih vzdržuje pitja alkohola oziroma pijejo vse bolj odgovorno in ob ustreznih priložnostih, obenem pa skrbijo za zniževanje vnešenih kalorij hrane in pijače, predstavljajo tudi za Pivovarno Laško Union izjemno priložnost. Pivo je namreč popolnoma naravna pijača, naravnih sestavin, po zaslugi nove tehnologije, pa danes potrošnikom lahko ponudimo pivo popolnoma brez alkohola, ki vsebuje tudi manj kalorij kot alkoholno pivo ali ostale sladkane brezalkoholne pijače« je poudaril David Zappe, direktor marketinga Pivovarne Laško Union.


Zgodba o inovaciji popolnoma brezalkoholnega piva Laško 0,0 % ni naključna. Pivovarji so po več kot letu dni razvoja in izpopolnjevanja dosegli vrhunski uspeh. Ekipa skoraj 30 strokovnjakov je razvila dovršen okus, s katerim danes lahko ponudimo ljubiteljem piva 100 % Zlatoroga z 0 % alkohola. Ustvarili so recepturo, ki jo odlikuje osvežujoča hmeljna nota ter za Zlatorogov karakter značilna uravnotežena grenčica. Laški pivovarji pri svojem delu vedno uporabljajo samo najboljše sestavine: vodo iz okoliških hribov, ječmen, slovenski hmelj in laške kvasovke. S temi sestavinami po tradicionalni recepturi klasičnega Zlatoroga varijo tudi Laško Zlatorog 0,0 %, ki bo ljubiteljem piva na voljo od februarja dalje.


Vir: Pivovarna Laško Union