Peticija in protestno pismo, kritično do liberalcev in socialistov v Bruslju: V Sloveniji ni diktature, diktatura so vaše neargumentirane zahteve!


Odbor za za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve (LIBE) bo danes razpravljal o stanju pravne države, svobode medijev in preprečevanju korupcije. Potem ko je bila razprava glede izsledkov misij odbora v Sloveniji, na Slovaškem in v Bolgariji predvidena 18. novembra, je bila ta preložena na danes zaradi odsotnosti vodje delegacije  Sophie in ‘t Veld. Pred razpravo in sklepi EU parlamenta glede stanja medijev in demokracije v Sloveniji izražamo začudenje in ogorčeno protestiramo proti ravnanju liberalcev in socialistov v Evropskem parlamentu,” s peticijo in protestnim pismom sporočajo iz Društva domoljubni TIGR, 13. maj. 


V nadaljevanju v domoljubnem društvu poudarjajo, da so z razpravo, ki je bila izredno pristranska in ne temelji na dejstvih, ampak na ščuvanju, prispevali k vnašanju razdora ne samo v Sloveniji, ampak v celotni Evropi. Na podlagi takšnih razprav se bodo po njihovih besedah v zgodovino EU parlamentarizma zapisali kot skrajna ideološka inkvizicija. “V Sloveniji ni diktature, diktatura so vaše neargumentirane zahteve,” so poudarili.




“Zato naslavljam  na EU parlament to pismo kot peticijo, proti nedemokratičnim poizkusom rušenja slovenske vlade. In to počnete ob koncu predsedovanja in tik pred volitvami. V imenu demokratične javnosti, ki še ni izgubila kompasa za pravo in pravičnost in v imenu društva Slovenski TIGR 13 maj, društva, ki se bori za izvorni – avtentični antifašizem,” je kritično zapisal Vili Kovačič, predsednik Društva domoljubni TIGR, 13. maj in slovenske poslance pozval, naj pismo posredujejo vsem vodjem poslanskih skupin Evropskega parlamenta.


Evropska poslanka Romana Tomc, ki je bila članica misije odbora, je za Nova24TV nedavno povedala, da misija odbora pod vodstvom Sophie in ‘t Veld že od vsega začetka ni delovala transparentno in ni poslušala, kaj jim imajo sogovorniki za povedati, zato skupina ni dosegla svojih ciljev. “Ni ugotovila, kakšno je stanje pravne države, saj se je izključno ukvarjala samo z vprašanjem delegiranih tožilcev,” je v nadaljevanju obrazložila in dodala, da se sploh ni ukvarjalo z nepreglednim lastništvom, koncentracijo in “tajkunizacijo” medijev. “Ukvarjala se je izključno s financiranjem STA, do korupcije pa sploh nismo prišli,” je obrazložila.



Misija Evropskega parlamenta za ugotavljanje dejstev. Vodja delegacije iz liberalne stranke Renew Sophie in’ t Veld. (Foto: STA)



Spomnimo. Sophie in ‘t Veld se je na misiji v Sloveniji s predstavniki novinarjev, med katerimi pa so bili zlasti predstavniki levo opredeljenih novinarjev, kot je Primož Cirman in drugi. Dr. Jože Možina, ki je bil med vabljenimi na drugi strani, je na sestanku poskušal razčistiti z medijsko diktaturo. “Jasno sem ji povedal, kar je res. Medije v 90 odstotkih diktira in za politični boj grobo izkorišča tranzicijska levica. Na RTV konkretno so to Socialni demokrati.” Ob razkritju, da javni servis RTV obvladujejo politični kadri, je med prisotnimi nastal trenutek tišine, je povedal in dodal, da si je ustvaril vtis, da je Sophie in ‘t Veld prišla v Slovenijo z neko jasno agendo, kaj pravzaprav želi videti, čeprav se je  obnašala spodobno, spoštljivo. Ko pa je napočil čas, da bi imeli sestanek s predstavniki ministrstva za kulturo, se v misiji niso strinjali, da bi se sestanek snemal. “Enostavno so odklonili, da bi o sestanku, ki bil med nami vodili skrben zapisnik, na podlagi posnetega srečanja. Za sestanke med dvema strankama je povsem običajno, da je vsebina skrbno zabeležena, zlasti pa v primeru, ko nam očitajo, da pritiskamo na medije, da imamo slab odnos do medijskih krajin v Sloveniji,” je pojasnil minister za kulturo dr. Vasko Simoniti.


Gre za politično misijo, ki je uperjena proti vladi

KUL-ovci, še posebej predsednica stranke SD Tanja Fajon je zaskrbljena okrog tega, kako stanje v Sloveniji dojemajo v Bruslju. V javnosti tako poskušajo ustvariti vtis, kako naj bi se s Slovenijo intenzivno ukvarjali. Tomčeva, ki pa je seveda z delovanjem Bruslja dodobra seznanjena, opozarja, da je vse skupaj precej bolj mirno kot pa v Sloveniji.


Tam je to nekaj, o čemer se večina ne pogovarja, pravzaprav niti ne ve, da se dogaja,” je poudarila Tomčeva in dodala, da gre za izvoženo notranjepolitično temo. “Gre za politične namene škodovanja vladi in to, kar smo doslej nekako predvidevali, se je dokazalo s ‘prstnimi odtisi’, kdo so ostali v nekem dokumentu s strani pisarne Tanje Fajon, ki v pripravi tega poročila ni imela kaj sodelovati, saj je v misiji v Sloveniji ni bilo,” je dodala.


Nina Žoher

The post Peticija in protestno pismo, kritično do liberalcev in socialistov v Bruslju: V Sloveniji ni diktature, diktatura so vaše neargumentirane zahteve! first appeared on Nova24TV.