Peter Jančič: “Samo v diktaturi želi oblast uničiti vse kar ni na njeni politični liniji”


Odgovorni urednik Siol.net Peter Jančič je v tokratni kolumni z naslovom Necenzurirana slika Roberta Goloba zbral nekaj vtisov glede imenovanja Tomaža Modica kot strokovnega sodelavca preiskovalne komisije kot intervjuja na Siol.net z Natašo Pirc Musar.


“Ko sem vodil skupino, ki je nekoč pripravljala veljavni kodeks novinarske etike, nam na misel ni prišlo, da bi v kodeks zapisali tudi, da novinar ne sme imeti vzporednih podjetij, na katera bi mu za storitve plačevali tisti, o katerih poroča. To je samoumevno, da se ne sme. Ali pa, da bi zapisali, da novinar ne sme v parlamentu delati za politike, če poroča o politikih. Kot bi zdaj novinar Necenzurirano Tomaž Modic delal za preiskovalno komisijo, ki jo ustanavlja golobova vladna koalicija,” razmišlja Peter Jančič.


Jančič v kolumni razmišlja tudi, da je Nataša Pirc Musar že pred imenovanjem Tomaža Modica za svetovalca preiskovalne komisije vedela kaj se bo zgodilo. Odgovorni urednik to pojasnjuje z besedami Pirc Musarjeve: “To je slabo. Da se je to zgodilo, za gospoda Goloba zagotovo ni dobro. To, da se medijski mir kupuje, da se plača medijski napad na drugače misleče, je nekaj, kar prakticira Požareport, Nova24TV in zdaj tudi Reporter in Necenzurirano. Je to novinarstvo? Odgovor je ne.”


“Pirc Musarjeva ima z mediji izkušnje. Nekoč je bila novinarka RTVS, dolga leta je bila informacijska pooblaščenka, izvoljena je bila celo za generalno direktorico RTVS, a funkcije ni prevzela, je pa od poznejšega direktorja Igorja Kadunca po poravnavi za krivico, ki naj bi se ji s tem zgodila, dobila 70 tisoč evrov odškodnine,” je še spomnil Jančič. V kolumni se ni mogel izogniti dejstvu, da je Pirc Musarjeva sodelovala v postopkih zoper novinarje, med katerimi je bil tudi Bojan Požar.


Celoten članek si lahko preberete tukaj.


Vir: Nova24TV