Otvoritev razstava Recycle or Try je v Mariboru pustila pečat ustvarjalnosti

Razstava Recycle or Try (recikliraj ali poslusi), se je začela že pred otvoritvijo, in sicer po našem mestu z raznimi intervencijami, o katerih smo nekaj tednov nazaj tudi poročali.Te intervencije živijo svoje ulično življenje in nas opozarjajo na to, da smo del neke večje urbane zgodbe, oziroma nekega urbanega kreativnega naboja, ki je tokrat prišel k nam na obisk iz Zagreba.


Slaven Lunar Kosanović se je med svojim govorom vsem zahvalil za tako množično udeležbo, kajti prišlo je res ogromno ljudi.Kot ste že lahko sami opazili, so mačke glavni predmet njegovega ustvarjanja. Lunar je namreč dolgo let imel doma mačka, ki ga je inspiriral v vseh možnih pogledih. “Mačka je žival, ki nima ‘šefa’, on je ‘šef’ tebi, nisi ti njemu,” pojasnjuje Lunar.

Razstavo je otvoril tudi župan MO Maribor, Saša Arsenovič. “Všeč mi je, da se ta kultura povezuje z vami, da ste si vzeli čas in prišli pogledati. To je vsekakor največja pohvala vsem, ki so bili vključeni v samo organizacijo razstave,” je dodal Arsenovič. Lunarju pa zaželel še veliko ustvarjalnega dela.Na otvoritvi je bilo poskrbljeno za pijačo in glasbo, kasneje pa je sledil še ‘after party’ v Gramofonoteki. Toplo priporočam ogled razstave, saj sta le-to Umetnostna galerija Maribor in studio Trampolin odlično pripravila. Multidisciplinarni kreativni studio Trampolin so leta 2020 v Mariboru ustanovili Tine Lugarič, Nenad Cizl in Andrija Šulić. 


Trampolin si ob dvigu kreativne odličnosti v svojem profesionalnem delovanju prizadeva tudi k dvigu kreativne energije v mestu nasploh. Tako je prišlo do pobude o razstavi v UGM Studiu, saj si skozi sodelovanja in povezovanja z organizacijami, posamezniki in drugimi studio želi ustvarjati izobraževalne, ustvarjalne, inovativne in multidisciplinarne vsebine ter v Maribor pripeljati zveneča mednarodna imena s teh področij, kar bo v mestu puščalo pečat ustvarjalnosti, dvigalo bo zanimanje za kreativne vsebine in poklice med mladimi ter utrjevalo pozicijo Maribora na zemljevidu kreativnih destinacij.


Za vse tiste, ki si razstave včeraj niste ogledali, bo v UGM Studiu (Trg Leona Štuklja 2) na voljo vse do 6. maja 2023.


The post Otvoritev razstava Recycle or Try je v Mariboru pustila pečat ustvarjalnosti appeared first on maribor24.si.