Oražmu kazen treh mesecev, Križanu prepoved petih tekem


Oražmu kazen treh mesecev, Križanu prepoved petih tekem

Namestnik disciplinskega sodnika NZS Bojan Kitel je zaradi nešportnega vedenja do sodnikov na tekmi med Domžalami in Mariborom kaznoval športnega direktorja Domžal, Mateja Oražma. Doletela ga je kazen treh mesecev prepovedi udeležbe na prvenstvenih tekmah. 


Oražem je kazen prejel zaradi “nešportnega in neetičnega vedenja do glavnega sodnika in pomočnika sodnika, fizičnega napada in nešportnega ter neetičnega vedenja do dodatnih pomočnikov sodnika.” Kazen je prejel tudi Simon Rožman, zdaj že nekdanji trener Domžalčanov bo zaradi nešportnega vedenja počival na eni tekmi. Domžalčani so obenem bili kaznovani tudi s skupno 1020 EUR, in sicer 420 EUR za vedenja igralcev oziroma uradnih oseb ter 600 EUR zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev. Na omenjenem dvoboju so kazen prejeli tudi Mariborčani, in sicer 400 EUR zaradi nešportnega vedenja navijačev.


Kazen kar petih tekem pa je zaradi namernega udarca s podplatom v predel glave nasprotnika doletela Mitjo Križana, ki pa jo bo odslužil šele ob morebitnem povratku v tekmovanja pod okriljem NZS, saj je nekdanji član Brava vmes zamenjal klub in bo odslej igral v belgijski drugi ligi.  Finančna kazen 300 EUR je doletela Triglav, ki je na dvoboju proti Bravu prejel kar tri rdeče kartone. Arh Česen, Kuhar in Gajić so vsi po vrsti zaradi izključitve prejeli po tekmo prepovedi.


Zanimivo pa je bilo tudi na dvoboju v Sežani, saj sta denarno kazen prejela tako Tabor kot tudi Olimpija. Sežanci bodo zaradi nešportnega vedenja igralcev oziroma uradnih oseb ter navijačev olajšani za skupno 400 EUR, medtem ko kazen za Ljubljančane znaša 950 EUR, 300 EUR zaradi izključitve in štirih rumenih kartonov in 650 EUR zaradi navijačev. Igralec zeleno-belih Tomislav Tomić bo zaradi izključitve počival eno tekmo.