Olimpija svoje vrste okrepila z vezistom, ki je še lani igral finale lige prvakov


Olimpija svoje vrste okrepila z vezistom, ki je še lani igral finale lige prvakov

Četrta okrepitev ljubljanske Olimpije je postal Mario Kvesić, ki se po enem letu ponovno vrača v moštvo zeleno-belih. Kvesić je z Ljubljančani podpisal pogodbo do konca sezone 2022/23 z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

Tridesetletni vezist je dres Olimpije za kratek čas nosil med sezono 2020/21 in je v slovenskem državnem prvenstvu za zmaje zbral osem nastopov in dosegel en zadetek. Nato ga je pot zanesla na Daljni vzhod, kjer je nazadnje igral za južnokorejsko moštvo Pohang Steelers. Konec novembra je zaigral tudi v finalu azijske lige prvakov, v katerem pa so Južnokorejci morali priznati premoč Al Hilalu iz Savdske Arabije (2:0).

Nekdanji mladi reprezentant Bosne in Hercegovine si je dolgo časa kruh služil tudi v Nemčiji, kjer je med leti 2015 in 2020 igral za nižjeligaša Erzgebirge Aue in Magdeburg. V 2. Bundesligi je skupaj zbral 59 nastopov in osem zadetkov, ligo nižje pa 51 nastopov in pet zadetkov. Pred tem je nekaj sezon branil barve Splita ter je med hrvaško prvoligaško elito dres splitskih rdečih oblekel 62-krat in se šestkrat razveselil zadetka. Člansko kariero je začel v rodni Bosni in Hercegovini, kjer je med tamkajšnjo elito igral za Široki Brijeg.

“Moram priznati, da je izjemen občutek biti spet tukaj. Navsezadnje mi je Olimpija nazadnje dobrosrčno omogočila, da sem naredil korak naprej v svoji karieri, da sem lahko odšel v Južno Korejo. Tam sem preživel leto dni, to je bila res odlična izkušnja. Zato poudarjam, da sem hvaležen Olimpiji, ker sem tedaj lahko odšel. Prav tako se ji zahvaljujem, ker mi je omogočila, da sem se zdaj vrnil. Na igrišču se ji želim odkupiti za vse našteto. In da, prišel sem dokončati svojo zgodbo v zeleno-belem dresu. Moja prva pustolovščina tukaj je bila kratka. Prepričan sem, da bo zdaj neprimerno daljša. Prišel sem, ker želim biti državni prvak Slovenije,” je ob predstavitvi za spletno stran zmajev dejal Kvesić.