Oglasil se je Zoran Jankovič, pa bi bilo boljše, da se nebi!Čeprav je župan Ljubljane od predsednika Boruta Pahorja prejel povabilo na proslavo, ki je bila prejšnjo sredo, na predvečer praznika, se Janković proslave ni udeležil, saj na njej, kot je pojasnil, niso sodelovali praporščaki.


Oglasil se je Zoran Janković


Dobro bi bilo, da bi našemu županu kdo razložil, da praporščaki z Dnevom državnosti nimajo nobene veze. Očitno Janković po toliko letih še vedno ne razlikuje Dneva državnosti od dneva upora proti okupatorju, ki se praznuje 27. aprila. Niso pa ljubljanskemu šerifu všeč niti ograje, ki so varovale državno prireditev pred nestrpneži in levičarskimi anarhisti.


Zanimivo pa je, da ni obsodil smetenja na Trgu republike, kazanje riti in valjanja po tleh ter groženj s smrtjo, kar je značilno za leve anarhiste. Še vedno pa Janković pravi, da je Ljubljana najlepše mesto, ker njeni prebivalci živijo skupaj, hkrati pa spoštujejo vse različnosti. Dejal je, da se protestov da se jih ne udeležuje, ker ni politik, a le deluje na političnem področju. Vendar pa pravi, da je pravica do protestov zapisana v ustavi. “Protestirajo lahko vsi, ki imajo kaj povedati, in želim si, da tudi v prihodnje protesti ostanejo tako spoštljivi, kot so bili do zdaj,” pravi Janković. In naj ponovimo, kazanje riti, valjanja po tleh in groženje s smrtjo, so za Jankovića spoštljivi protesti?


Pa naj razume, kdor more!


MB