Odprite denarnico! V njej morda nosite kovanec, ki je danes vreden že več kot 6000 evrov…

Vsake toliko zasledimo kakšno zgodbo o kovancih z ogromnimi vrednostmi.


Trenutno je vroča zgodba kovanec z napako, ki je vreden več kot 6 tisoč evrov, še lani pa je njegova vrednost bila 2500 evrov.V Evropi imamo enotno valuto, kovanci pa se v različnih državah evropske unije razlikujejo.


Ko smo Slovenci leta 2004 postali člani Evropske Unije smo nestrpno pričakovali prihod evra. Ta je k nam končno prišel leta 2007, od takrat naprej so se v naših denarnicah začeli nabirati raznorazni bakreni kovanci, ki nam danes sicer grejo precej na živce.


Med vse majhnimi bakrenimi kovanci so med drugim verjetno tudi italijanski, saj se zaradi bližine meje in obiskov Italijanov v Sloveniji hitro zmešajo z našimi.

data-ad-client="ca-pub-4470933542749760"
data-ad-slot="2997291534"
data-ad-format="auto">


Nič prav nemogoče ni, da morda ravno vi nosite v svoji denarnici kovaec, ki je danes vreden več tisoč evrov.


Na fotografiji je 1 cent z ”napako, ki je danes vreden 6600 evrov.Leta 2002 so v Italiji naredili 7000 kovancev za 1 cent z napako, ti so še vedno v obtoku. Na nacionalni strani kovanca, so namesto podobe gradu Castel del Monte upodobili zgradbo, Mole Antonelliana, ki bi je praviloma na kovancu za 2 centa.


Preverite svoje denarnice, morda pa prav vi skrivate več tisoč evrov vreden kovanec. Delimo naprej, pokažimo še prijateljem in družini.