Odpirajo se velnes in fitnes centri, bazeni in nastanitveni obrati. Maske niso več obvezne.


Potem, ko je vlada odločila, da se naslednji teden v šolo vračajo vsi osnovnošolci, je odločila tudi, da bo od 1. junija dovoljeno zbiranje do 200 ljudi, odpirajo se tudi velnes in fitnes centri, bazeni, nastanitveni obrati,…


Prvi mož NIJZ-a Milan Krek je na današnji novinarski konferenci dejal, da maske niso več obvezne, so pa priporočljive. Krek je dodal, “če greste v trgovino in ne veste, da ne boste mogli vzdržavati razdalje 1,5 metra, je zelo pametno, da si nadanete masko, da zaščitite sebe in druge. Maske so obvezne za vse bolne in bi jih morali imeti vsepovsod. Tudi vsi negovalci, bi morali nositi.”


Vlada je na današnji seji, zaradi ugodne epidemiološke slike Slovenije pri boju z novim koronavirusom, na današnji seji sprejela nadaljnje ukrepe sproščanja, ki bodo veljali od 1. junija 2020.


Vlada je izdala Odlok o spremembah Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. S spremembo odloka se tako odpravi prepoved opravljanja storitev na področju turističnih dejavnosti, in sicer za:  • nastanitvene obrate nad 30 sob,

  • nastanitvene obrate za potrebe zdraviliškega zdravljenja,

  • velnes in fitnes centre,

  • bazene, vodne aktivnosti.


Zaprte ostajajo diskoteke in nočni klubi, prav tako ob nedeljah ostajajo zaprte trgovine.


Prav tako ob nedeljah in praznikih ostajajo zaprte prodajalne, razen bencinskih servisov in lekarn, ki so lahko odprti. Minimalni obratovalni čas prodajaln z živili se ohrani.


The post Odpirajo se velnes in fitnes centri, bazeni in nastanitveni obrati. Maske niso več obvezne. appeared first on Celje.info.