Odlični triki, ki hitro odpravijo mastne lase


Odlični triki, ki hitro odpravijo mastne lase

Če se vam lasje mastijo že dan ali dva po umivanju, potem poskušajte to težavo rešiti z naravnimi recepti. V prispevku boste našli nekaj zelo učinkovitih.

Jabolčni kis

Jabolčni kis je zelo učinkovito naravno zdravilo proti mastnim lasem. Zmešajte dve do tri žlice kisa in eno skodelico vode. Nato najprej operite lase z običajnim šamponom, nato pa na čiste nanesite še to mešanico. Počakajte nekaj minut in nato sperite z vodo. Ponavljajte vedno, ko umivate lase.

Limonin sok

Tudi limonin sok vam lahko pomaga preprečiti mastne lase. Zmešajte sok limone s skodelico vode. Dodate lahko tudi žlico medu. To zmes nanesite na lasišče in masirajte nekaj minut. Nato sperite s toplo vodo. Ponavljajte dva do trikrat tedensko.

Soda bikarbona

Zmešajte žlico sode bikarbone z enim decilitrom vode. Nanesite na vlažne lase in pustite delovati nekaj minut. Nato sperite s toplo vodo. Ponavljajte dvakrat tedensko.

Soda bikarbona polepša lase. (foto: Shutterstock)
Jajca

Na mokre lase nanesite stepeni beljak in pustite delovati 20 minut. Nato operite lase s šamponom. Ponavljajte enkrat tedensko.

Lahko pa zmešate dva rumenjaka z dvema žlicama limoninega soka in nanesete zmes na vlažne lase. Pustite delovati pet minut, nato operite s šamponom. Ponavljajte dvakrat tedensko.

Foto: Shutterstock


The post Odlični triki, ki hitro odpravijo mastne lase first appeared on Bum Novice.