Običajni nedeljski padec števila okužb, a skrbi delež pozitivnih rezultatov testov. V Domu Lipa Štore okuženi še trije zaposleni


Kot običajno je bilo v nedeljo potrjenih nekoliko manj okužb, kot v drugih dnevih v tednu. Število potrjeno okuženih, ki jih je včeraj bilo 1113, je predvsem posledica manj odvzetih brisov (včeraj odvzetih 3682), kar pa je slaba tolažba. Skrbi namreč povečevanja deleža potrjenih okužb glede na število opravljenih testov. Ta je bil včeraj 30,23 %, kar je največji delež do sedaj.


Prav tako že teden dni zapored beležimo dnevno več kot pet umrlih oseb obolelih za koronavirusno boleznijo 19. Včeraj jih je umrlo 7, skupaj od začetka epidemije pa že 248.


Trenutno je hospitaliziranih 523 covid bolnikov oz. 15 več kot dan prej. Število hospitalizacij se je v zadnjih dneh začelo hitro povečevati zato so bolnišnice začele ustavljati nenujne in preventivne zdravstvene storitve.


Na intenzivni negi se zdravi 82 (48 od teh na respiratorju), kar pomeni da je v intenzivni covid negi 11 bolnikov več kot dan prej. V SB Celje se zdravi 67 covid bolnikov (3 več kot dan prej), 12 jih je na intenzivni negi, od teh pet na respiratorju. V SB Celje sta včeraj umrla dva bolnika obolela za covid-19.


Število aktivno okuženih oseb v Sloveniji je 15.230, 14-dnevna pojavnost pa je že 727 potrjeno okuženih oseb na 100.000 prebivalcev.


V Mestni občini Celje so včeraj potrdili zgolj tri okužbe, kar je najmanjši dnevni prirast po 10. oktorbu. V zadnjem tednu so sicer v Celju v povprečju potrdili 32 okužb na dan.


Po podatkih sledilnika covid-19 je bilo včeraj največ okužb potrjenih v občini Ljubljana, in sicer 190. Na Celjskem oz. Savinjski regiji so včeraj potrdili zgolj 84 okužb.


Največ v občini Velenje (16), sledijo Šentjur (9), Šoštanj (8), Rogaška Slatina (7), Laško in Šmarje pri Jelšah po (6), Kozje (4), Celje, Podčetrtek, Polzela, Štore in Žalec po (3), Prebold, Slovenske Konjice in Šmartno ob Paki po (2), Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Mozirje, Rogatec, Vojnik in Vransko po (1).


Od jutri stopi v veljavo omejitev gibanja med občinami z nekaterimi izjemami. Kdo so izjeme in kakšna dokazila potrebujete za prehod občinskih meja, najdete v novici tukaj.


V Domu Lipa Štore okužbo potrdili še pri treh zaposlenih

Potem, ko so v Domu Lipa Štore pred dnevi potrdili okužbo pri enem izmed stanovalcev oskrbovanih stanovanj, so danes sporočili, da so včeraj izvedli testiranje pri 28 zaposlenih in enem stanovalcu ob čemer so bile tri okužbe potrjene pri zaposlenih v domu. “Danes v skladu z navodili epidemiologa, nadaljujemo s testiranjem stanovalcev. V primeru potrjene okužbe pri vaših svojcih, vsa bomo o tem obvestili,” so sporočili iz Doma Lipa Štore.


foto: Dom Lipa Štore


The post Običajni nedeljski padec števila okužb, a skrbi delež pozitivnih rezultatov testov. V Domu Lipa Štore okuženi še trije zaposleni appeared first on Celje.info.