Ob uspehih prisklednikov ne manjka


Slovenci smo kritični, a tudi skromni. Ko pa se lotimo kot navijači športnih terenov, še sploh v kolektivnih športih, takrat pa postanemo upravičeno veliki, ker športnike praviloma spoštujemo, navijači postanemo veliki, močni in večkrat neizprosni. Še sploh, če zadiši po vrhuncu, neizprosni. Je pa fino, če poznamo naše državne lige, prvenstva, ki so šibke/a oz. daleč od profesionalnega delovanja. In šport ni edini, čeprav imamo dragulje, na vseh področjih.


Velikokrat se zgodi, da še tistega, ki ga šport sploh ne zanima, postane ob istovetenju z uspehih slovenskih športnikov navijač. To podoživetje z našimi športniki, je nekaj posebnega.


In v Sloveniji smo ljudje, ponosni na uspehe naših ljudi v evropskem in svetovnem merilu, ne glede, ali so to športniki, kulturniki, znanstveniki in ostali. So del nas in mi del njih. Seveda si  lastimo njihovo uspešno delo, a v isti sapi nas ne zanimajo neuspehi, porazi teh ljudi, ki nam pričarajo lepe trenutke, dneve…., takrat postanemo še bolj kritični, neupravičeno.


Slovenija je v primerjavi s številnimi evropskimi in svetovni državami res majhna, ampak neverjetno velika, saj na vseh področjih posega posamično, ali kolektivno, ekipno, v sam vrh.


Lahko smo ponosni na ljudi, ki so glavni promotorji naše države, ki jo naša politika pred uspehom večkrat spregleda, a se po uspehih, rada postavi pred objektiv z uspešnimi slovenskimi promotorji.


Po zmagi, je vsak….