Ob Tanji Fajon za predsednika SD-ja tudi Jani Prednik?

Se bo ob Tanji Fajon za predsednika SD-ja potegoval tudi Jani Prednik?
Evidentiranje kandidatov za vodstvene funkcije se je v stranki SD izteklo. Volitve bo stranka izvedla na jesenskem kongresu. Z informacijami o kandidatih so v stranki skopi, kandidature morajo namreč pregledati tudi pristojni organi stranke.

Kandidacijska komisija SD, ki bo pregledala prispele evidenčne liste in evidentirane kandidate pozvala k oddaji soglasij za kandidature naj bi se po poročanju STA sestala ta teden. Prispela soglasja bo komisija pregčedala in o tem obvestila predsedstvo SD-ja. Slednje pa bodoločilo predlog kandidatnih list.

Niti Tanja Fajon niti Jani Prednik kandidatur ne komentirata. Konec junija je Fajonova napovedala, da bo 8. oktobra na kongresu znova kandidirala za predsednico stranke. STA je Fajonovo vprašal, ali je med evidentiranimi kandidati tudi ona, je odgovorila, da postopki še niso končani, v stranki pa, da še čakajo na morebitne predloge, ki bi prispeli po pošti.

Jani Prednik je za STA zapisal, da bo treba počakati, da bo jasno, kdo so evidentirani kandidati. Če bo med njimi tudi sam, kar sicer pričakuje, bo sprejel tudi končno odločitev, ali bo podal soglasje h kandidaturi.

Z mesta glavnega tajnika stranke naj bi se umika Dejan Levanič. Kot njegovega  naslednika se med drugim tajnika ljubljanskega mestnega odbora Klemna Žiberta in kranjskega podžupana Janeza Černeta.

Foto: SDObjava Ob Tanji Fajon za predsednika SD-ja tudi Jani Prednik? je bila najprej objavljena na Portal 24.